Helyi közélet

2014.03.28. 15:36

Acélváros lehet Miskolc

Miskolc - Ötévnyi kómából ébreszthetik fel a diósgyőri kohászatot.

Miskolc - Ötévnyi kómából ébreszthetik fel a diósgyőri kohászatot.55 millió eurós beruházás, a legkorszerűbb acél- és hengerművek, 320 ezer tonna folyékony acél és 320 ember – ezek a legfontosabb számok jelenleg a Miskolc Steel Mills Kft. életében. Ezek a számok fémjelzik ugyanis napjaink legkorszerűbb Mini Mill-jét, ami a Digép Ipari Parkban épül meg a következő két évben, hogy biztosítsa egy sokak által kihalásra ítélt szakmai kultúra fennmaradását Miskolcon.

Az 55 millió eurós beruházás 40 százalékát önerőből, a többit az Eximbank által biztosított hitelből finanszírozza a szír származású Axam Barakat többségi tulajdonával felállt társaság – hangzott el a gyár szimbolikus „újraindító” ünnepségén, pénteken. Szimbolikus, ugyanis a váltókar meghúzására beindult daruk annak a munkának a kezdetét jelezték, amelynek a végén egy energiatakarékos acélmű és a hozzá szervesen illeszkedő hengermű beindítását ünnepelhetjük.

A Mini Mill nem a tradicionális törzsgyár, hanem az onnan néhány száz méterrel odébb lévő, az egykori Diósgyőri Gépgyár területén kialakított Diósgyőri Ipari Parkban épül meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában