FTC vs. Mezőkövesd – Bravúr(oka)t kellene szállítani

Akt.:
Az Újpest után a Ferencváros az ellenfél, amelytől eddig négy pontot szereztek a kövesdiek
Az Újpest után a Ferencváros az ellenfél, amelytől eddig négy pontot szereztek a kövesdiek - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Szombaton a Ferencváros vendége lesz a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

A nagy érdeklődéssel várt összecsapást a 29. forduló keretében 18 órától játsszák az Üllői úti Groupama Arénában, ahová a matyóvárosból is sok szurkoló érkezik az összecsapásra. A kövesdiek helytálltak a hétközi Magyar Kupa-találkozójukon és annak ellenére, hogy 2-0-ra kikaptak, biztató játékot nyújtottak.

Nagyjelenet

A Szusza Ferenc Stadionban nem Vasas-, vagy Mezőkövesd-játékos produkálta a legemlékezetesebb jelenetet, hanem Sivic Tomislav, a sárga-kékek vezetőedzője, aki a 92. percben – miután Molnár Gábor egy lépésről kihagyta a kihagyhatatlant – a technikai zónában a gyepre rogyott és tehetetlen dühében ököllel verte a „padlót”.

– Az események váltották ki belőlem azt a reakciót, ami velem történt – emlékezett vissza a százegy százalékos gólhelyzetre a szakvezető. – Amióta edzősködöm, ekkora ziccert még nem láttam és lám, ezt is ki tudtuk hagyni. A tervünk az volt, hogy mindenképpen találatot kell szereznünk. Nos, ha 2-1-es végeredménnyel vonulunk az öltözőbe, akkor komoly esélyt kapunk a sorstól arra, hogy helyi focitörténelmet írjunk, egyfajta szenzációt, hiszen a Mezőkövesd fennállása óta még soha nem jutott el a kupában a fináléig. Már nem tehetünk semmit, maradt a 2-0, nekünk pedig előre kell tekintenünk.

A trénertől egyébként megkérdeztük, hogy a lefújás után az öltözőben, vagy hazafelé mit mondott Molnár Gábornak, de meglepő választ kaptunk:

– Nem szóltam neki egy szót sem, se a meccset követően, sem másnap. Emberek vagyunk, hibázunk, ilyen előfordulhat – és mint láttuk, elő is fordul – bárkivel. Játékosunk nyilván éppen eleget tépte magát az eseten, még akár álmában is, ezért nem lett volna szerencsés, ha tovább ragozom a dolgot.


Ön mit tippel a Ferencvárosi TC - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésre?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A Fradi az Fradi

A hazai környezetben játszó Ferencváros – szintén a hétközi kupameccsén – a papírformának megfelelően kiütötte a Budafokot és ezzel önbizalom-növelő sikert aratott.

– Természetesen láttuk a zöld-fehérek fellépését, diadalát, amelyből viszont az ég adta világon semmilyen következtetést nem lehet levonni. Más a Magyar Kupa és megint más az NB I-es bajnokság. Csapatunkat az hajtja előre, hogy otthon jó játékkal legyőztük a Debrecent, majd idegenben pontot szereztünk a Videotontól, aztán partiban voltunk a Vasassal. A pontvadászatból még öt forduló van hátra: mindent mérlegre téve, gondolva a sorsolásra, az ellenfelek meccseire, arra a következtetésre jutottam, hogy nekünk bravúrt, vagy bravúrokat kell produkálnunk ahhoz, hogy ne kerüljünk bajba. Az FTC elleni mérkőzésünk is ebbe a kategóriába tartozik, mi szombaton este tényleg nyugodtan játszhatunk, mert nem veszíthetünk semmit – viszont csak nyerhetünk. A fővárosiak a favoritok, de itt és most muszáj megemlítenem a korábban történteket. Ugyan ki gondolta volna, hogy az őszi idényben 2-2-t érünk el a Fradinál, majd Mezőkövesden 2-0-ra verjük a bajnokot. Vagyis két találkozón 4 pontot gyűjtöttünk ellenük, ez pedig jó ajánlólevél. A játékosokat motiválja, hogy a hazai foci egyik fellegvárában szerepelnek és az is, hogy tudják: valahol, valaki ellen nagyot kell alakítaniuk. Taktikánk nem is lehet más, csak a Vasas elleni: a kupameccs első félidejében gyors és veszélyes kontrákat vezettünk a pályán, senki nem szólhatott volna egy szót sem, ha két-három gólos előnyhöz jutunk. Ennek jegyében a Ferencváros ellen első a biztonságos védekezés, majd a jó labdakihozatal után a gyors kontrajáték. Ez működött Felcsúton, működött a Szusza Ferenc Stadionban és ennek működnie kell most újra Budapesten is. A futballhoz, mint mindenhez, persze szerencse is kell, remélem, hogy most, amikor nagy szükségünk van rá, Fortuna is mellénk áll.

A vendégeknél az Újpest elleni mérkőzésen kiállított Pauljevic egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, így nem szerepelhet. Szerdán Baracskai rúgást kapott a lábfejére, Tóth B. térdsérüléssel bajlódik, de úgy tűnik, hogy mindketten játszhatnak. Sivic Tomislav számára kellemes gondot jelent, hogy Veselinovic felépült, vele bővült a szakember csatárválasztéka.

A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC tervezett együttese: Tujvel – Vági, Hudák, Fótyik (Szeles), Dinjar – Egerszegi, Bacelic-Grgic – Sós B., Tóth B., Baracskai (Molnár G.) – Strestik (Diallo).

– Kolodzey Tamás –