Friss hírek

2011.05.02. 08:19

Kútba eshetnek a kabinet tervei - Magyar Nemzet

<p>Megoldhatatlan feladat az egyebek mellett fóliasátrak fűtésére felhasznált és lehűlt termálvizet visszasajtolni a földbe- állítják szentesi gazdálkodók.</p>

 A Magyar Nemzet cikke szerint a szentesi régióban tízezer munkahely van veszélyben a majdani visszasajtolási kötelezettség miatt. A lap szerint megmagyarázhatatlan, hogy miért döntött az előző kormány arról, hogy a termálvizet vissza kell sajtolni a földbe. Az eddigi módszerek csődöt mondtak, jobb eredményeket magas költséggel lehetne elérni. Szakemberek szerint a termálvizet a felszínen is el lehetne helyezni, a kihűlő víz felszíni élővilágnak adhatna helyet. Nagygál János, az Agrár - Árpád Zrt. műszaki vezetője szerint a rendszer akkor is fenntartható lenne, ha a jelenlegi termelést meghatszoroznák. A rendelkezéshez pedig úgy tűnik, a jelenlegi kormány is ragaszkodik, holott uniós szabályozás szerint csak indokolt esetben lehet visszajuttatni a termálvizet az eredeti helyére.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!