Friss hírek

2011.04.27. 07:01

Kevesen kapnak a kormánytól a problémát megoldó segítséget - Népszava

<p>Nem született semmilyen végleges megállapodás a kormány és a bankok között a bajbajutott lakáshiteleseket megsegítő csomag tartalmáról.</p>

A bankokat, illetve a kormányt képviselő vezetők csak a jövő héten ülnek majd tárgyalóasztalhoz, eddig csak szakértői egyeztetések voltak - tudta meg a Népszava. A lap információi szerint a többi között abban egyetértettek, hogy a bedőlthitelügyletek rendezésében egyformán szerepet kell vállalniuk a bankoknak, az ügyfeleknek és a kormánynak, illetve, hogy más módszert kell alkalmazni a teljesen fizetésképtelen és a fizetési nehézségekkel küzdő adósok esetében.
A napvilágot látott elképzelések szerint júliustól a bankok negyedévenként csak a nem teljesítő hitelek öt százalékánál kezdeményezhetnek végrehajtást. A tartósan nem fizető adósok egy szűk köre pedig kérheti az önkormányzatot, hogy vásárolja meg ingatlanát, 35 százalékos áron.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!