Friss hírek

2011.01.25. 10:08

A felére sem elég az Aeroviva vagyoni biztosítéka - Turizmus Online

<p>Végleges számokat még mindig nem tudni, de már most látszik, hogy kevés lesz a tavaly év végén csődbe ment Aeroviva utazási iroda csaknem félmilliárdos vagyoni biztosítéka - értesült a turizmusonline.hu.</p>

Horváth Péter, a vagyoni biztosítékot kezelő QBE-Atlasz Biztosító értékesítési igazgatója az internetes portálnak elmondta: eddig 1008 kárbejelentés érkezett, ami összesen 2389 utast érint. A kárigény már most meghaladja az egymilliárd forintot, így a jelen állás szerint is 50 százalék alatt marad a megítélhető kártérítések mértéke - tette hozzá.

Az Aeroviva csődje miatt január elején indult rendőrségi eljárás. A VII. kerületi kapitányság akkor okirathamisítás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A helyzet azóta bonyolódott; jelenleg a rendőrségi eljárás jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folyik. A tettes szintén ismeretlen, még tart a tanúk meghallgatása.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!