Friss hírek

2008.10.27. 16:43

LABDARÚGÁS: Cristiano Ronaldo lett az év focistája a játékostársak szavazatai alapján

<p>A Manchester United klasszisa, Cristiano Ronaldo lett a hivatásos labdarúgók nemzetközi érdekvédelmi szervezetének (FIFPro) Év Játékosa díját. A hivatásos focisták a 2007/08-as szezon legjobb csapatát is megválasztották, amelyben a spanyol és angol bajnokságban szereplő játékosok domináltak, míg a Serie A-ból csak Kaká került be az "all-star" válogatottba.</p>

Sokan már előre odaadták volna Ronaldónak ezt a díjat, hiszen tavaly oroszlánrészt vállalt a Manchester sikersorozatában. A csapat bajnoki címet nyert, és elhódította a Bajnokok Ligája trófeát is.

A FIFPro 57500 tagja szavazta meg a portugál kiválóságot, aki az Aranylabdára is nagy eséllyel pályázik. "Csodálatos érzés, hogy a több mint 50 ezer játékostársam engem választott a 2007/08-as szezon legjobbjának" - köszönte meg az elismerést Ronaldo.

"Szeretném megköszönni a játékostársaimnak, edzőimnek, az egész Manchester Unitednek, a portugál válogatottnak, valamint a családomnak és a barátaimnak a támogatást" - mondta a 23 éves szélső. "A FIFPronak szeretném megköszönni az elismerést, és a munkát is, amelyet a játékosok védelmében végez világszerte" - tette hozzá a klasszis.

A 2007/08-as szezon legjobb csapatában három Barcelona és két-két Real Madrid és Manchester United játékos szerepel.

A 2007/08-as idény legjobb csapata:
Kapus: Iker Casillas (spanyol/ Real Madrid)

Védők: Sergio Ramos (spanyol/ Real Madrid), John Terry (angol/ Chelsea), Carles Puyol (spanyol/ Barcelona), Rio Ferdinand (angol/ Manchester United)

Középpályások: Steven Gerrard (angol/ Liverpool), Xavi (spanyol/ Barcelona),Kaká (brazil/AC Milan)

Csatárok: Lionel Messi (argentin/ Barcelona), Fernando Torres (spanyol/ Liverpool), Cristiano Ronaldo (portugál/ Manchester United).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!