Helyi közélet

2015.02.09. 20:56

Hernádszentandrás polgármestere nem hagyja annyiban

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az 500 fő alatti kistelepülések érdekében írt újra nyílt levelet Üveges Gábor.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az 500 fő alatti kistelepülések érdekében írt újra nyílt levelet Üveges Gábor.

Nyílt levelet intézett Üveges Gábor, Hernádszentandrás polgármestere az ország 500 főnél kisebb településinek polgármestereihez.

Részlet a levélből: „...tegyünk együtt a kistelepülési önkormányzatiság helyreállításáért. Tegyünk együtt a ránk bízottak életkörülményeinek fenntartható javításáért. Tegyünk együtt azért, hogy meglévő adottságainkhoz és értékeinkhez méltó, azokkal élni tudó jövő bontakozzon ki a jelen és a következő generáció előtt. Tegyünk együtt azért, hogy vonzó perspektíva legyen újra a településeinken otthont és családot alapítani...

Üveges Gábor decemberben már fogalmazott egy nyílt levelet hasonló témában, akkor Orbán Viktor miniszterelnöknek címezve. A polgármester akkori soraiban többek között felhívta a figyelmet: szerinte a valódi közszolgálat megbecsültségének teljes hiányát és a kistelepülések sajátos helyzetének figyelmen kívül hagyását mutatja, hogy az 500 fő alatti települések polgármesterei a jelenleg hatályos jogszabályok szerint október 13-ától mindössze bruttó 149 ezer 575 forintot keresnek, tehát alig többet, mint egy közmunkás.



ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában