Bulvár, celeb

2011.06.24. 20:44

Elhunyt Peter Falk, Columbo hadnagy megszemélyesítője

<p>Washington&nbsp; (MTI) - Nyolcvanhárom éves korában Los Angelesben elhunyt Peter Falk filmszínész, akinek legismertebb szerepe a legendás Columbo hadnagy megszemélyesítése volt.</p>

A színész halálhírét az egyik hozzátartozója jelentette be a kaliforniai KNX rádióban.

Peter Michael Falk (New York City, New York, 1927. szeptember 16. - Beverly Hills, Kalifornia, 2011. június 23.) magyar származású amerikai színész és filmproducer. A Pester Lloyd nevű szabadelvű újság néhai főszerkesztőjének, Falk Miksának a dédunokája. Az 1950-es évek végén kezdett filmezni. Gyakran dolgozott a televízió számára. Leghíresebb alakítása is egy éveken át sikerrel sugárzott szériához kapcsolódik: a Columbo című sorozatban ő játszotta a rosszul öltözött, látszólag lassú észjárású címszereplő nyomozót, aki az apró ellentmondásokból kiindulva végül mindig megoldotta a legreménytelenebbnek látszó bűnügyeket is.

Peter Falk ötször kapott Emmy-díjat Colomboért

Columbo megformálásáért ötször elnyerte az Emmy-díjat, illetve egyszer a Golden Globe-díjat. Két korai mozifilmjéért az 1960-as évek elején kétszer Oscar-díjra jelölték. Az új évezredben, túl a 80. életévén egészségi állapota megromlott, Alzheimer-kórral küzdött. 2011. június 23-án, 83 évesen hunyt el Beverly Hills-i otthonában. Forrás: wikipedia.

Peter Falk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!