Friss hírek

2007.12.27. 15:58

Béka valóságshow az interneten

<p>Béka valóságshow indult az interneten. A Miskolci Vadaspark afrikai ökörbékájának életét folyamatosan nyomon lehet követni a világhálón is. A béka mindennapjairól naplót is vezetnek. Ebben az állatot veszélyeztető dolgokra is szeretnék felhívni az internetezők figyelmét, sok békafaj ugyanis a kihalás szélén áll.</p>

Egy afrikai ökörbéka lett a szerencsés kiválasztott, életét most már folyamatosan nyomon követhetik az érdeklődők és a természetbarátok a világhálón. Megfigyelhetik a békát evés, alvás vagy pihenés közben - mondta el a Független Hírügynökségnek Csótai Gergely, az oldalt létrehozó Borsod Web Kft. ügyvezető igazgatója. A különleges valóságshow február végéig látható az interneten.

A béka mindennapjairól naplót is vezetnek. Ebben az állatok életét veszélyeztető dolgokra is szeretnék felhívni az érdeklődők figyelmét az internetes oldal létrehozói. A szakemberek szerint ugyanis a dinoszauruszok óta egyetlen állatfaj sem volt olyan veszélyben, mint most a kétéltűek, s hatezer fajból kétezer a kihalás szélén áll.

A környezetváltozás veszélyezteti a fajok életét, csökkent az élőhelyük és táplálkozási lehetőségeik is - mondta Pilcz Olivér, a Miskolci Vadaspark vezetője. Éppen ezért a 2008-as év az állatvédő világszervezetek javaslatára a kétéltűek, azon belül is a békák éve lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!