Friss hírek

2009.01.24. 11:51

Fidesz: a gazdasági válság idején pofátlanság luxusautókra költeni

<p>Több mint pofátlanság a kormánytól, hogy a gazdasági válság ellenére luxuskiadásokra költ - közölte Koszorús László szombati sajtótájékoztatóján. A Fidesz parlamenti képviselője ezzel arra a szombati lapinformációra utalt, amelyből kiderül: Veres János pénzügyminiszter egy több mint 14 millió forint értékű, új Audi6-ost kapott, egyik államtitkára pedig 8 milliós új Volkswagen Passatra váltott.</p>

Koszorús László emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc tavaly októberben megígérte: a válság idején megszüntetik a kormányzati luxuskiadásokat, és türelmet kért az emberektől a megszorítások miatt. Ezek után a luxusautók vásárlása nem más, mint az adófizetők arcon törlése - jelentette ki a fideszes képviselő. Koszorús László megjegyezte: a kormányhoz intézett írásbeli kérdések kapcsán fény derült arra is, hogy a kabinet a kommunikációs tanácsadók alkalmazásával, illetve a médiafigyeléssel is felesleges kiadásokkal rövidíti meg a büdzsét.

A Magyar Nemzet szombati cikkében a pénzügyminisztérium azt közölte, hogy a 14,2 millió forintba került autót azért kellett megvenni Veres Jánosnak, mert az előző Audi négyéves volt, 300 ezer kilométert futott, ezért a gazdaságos és megbízható üzemeltetés már nem volt biztosítható. A szakállamtitkár 8 milliós Passatja pedig egy 8 éves 370 ezer kilométert megtett Volkswagent váltott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!