Folytatódik a Diósgyőri vár rekonstrukciója

Akt.:
A Diósgyőri vár és környezetének rekonstrukciója
A Diósgyőri vár és környezetének rekonstrukciója
Miskolc – A tervtanácsi hozzájárulást követően a jogerős építési engedélyt is megkapta a Diósgyőri vár rekonstrukciójának második és harmadik üteme.

Ennek során visszaépítik a délnyugati csonka tornyot és a nyugati palotaszárnyat. A palotaszárnyak és a tornyok magastetős lezárást kapnak. A rekonstrukció érinti a külső várat, ahol igen jelentős munkálatok történnek majd. Ezt egészíti ki a vizesárok helyreállítása, a hidak rekonstrukciójával. Helyreállítják a vizes árkot határoló kontrafalat is. A Diósgyőri vár környezetének fejlesztése ugyancsak szükséges a vár, turisztikai látványosságként való működtetéséhez. A környező utak rendezése, a forgalom megfelelő irányítása, kialakítása szintén a projekt részét képezi.

A város célja, hogy megtörténjen a Nagy Lajos korabeli Diósgyőri vár hiteles rekonstrukciója, teljességében váljék bemutathatóvá a magyar történelem egyik legjelentősebb korszakának emléke, ezzel párhuzamosan a vár és közvetlen környezete Közép-Európa egyedi és meghatározó turisztikai vonzerejévé váljon.

A vár és a diósgyőri városrész fejlesztésének részleteit hamarosan sajtótájékoztatón ismerteti az önkormányzat.

– Koczák Szilvia, sajtószóvivő, Miskolc M.J. Város Polgármesteri Hivatala –


Az újjáépített vár sok program helyszíne
Miskolc - A terveket szeptemberben ismerhetjük meg, tájékoztatta portálunkat az önkormányzat. Nemrégiben beszámoltunk róla, hogy ötmilliárd forintot kap a Diósgyőri vár a kormánytól a további fejlesztésekre: a kormányhatározat három héttel ezelőtt jelent meg a Magyar Közlönyben. Akkor arról is be...

Miskolc - A kormány egyetért a vár komplex fejlesztésének folytatásával. Több mint 5 milliárd forintot ad a kormány a Diósgyőri vár fejlesztésére a Modern Városok Program részeként, a határozatot a kedd délután megjelent Magyar Közlöny tartalmazza. Eszerint a kormány egyetért a vár komplex fejles...A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .