Sport

2007.11.17. 11:33

Megnyugodhatsz, Kimi!

<p>Eldőlt a BMW és a Williams brazíliai benzinügye, az FIA elutasította a McLaren fellebbezését. A végeredmény hivatalos, Kimi Räikkönen nyugodtabban ’szürcsölhet’ a vb-címre.</p>

Más kérdés, hogy az idei botrányok után volt-e szükség az újabb felhajtásra, hiszen a többség nem preferálja a jogi csatákat. Az F1 megítélésének ártott a benzinmizéria, viszont újra összecsaphatott Anglia két sportszakos jogfenoménja, a ferraris Nigel Tozzi és a mclarenes Ian Mill.

Tozzi a kémügyben kiütötte Millt, s bár utóbbi ismét bukott, helyre tette a renoméját. Hogyan? Az FIA szerint a McLarennek nem volt joga fellebbezni egy olyan ügyben, amelyben nem is volt érintett, Mill mégis elérte, hogy két napon át tárgyalják a témát.

Lewis Hamiltonból jogi úton sem lett bajnok, a marketingesek pedig károghatnak tovább, miként lesz jó nagykövete a szakágnak a visszahúzódó, de néha botrányokat is okozó Kimi.

Sosem feledem, amikor 2002-ben először nyílt alkalmam interjút készíteni vele. Akkor már McLaren-pilóta és közönségkedvenc volt, de annyira zavarba jött a tollforgatóktól, hogy a terefere végén kétszer is aláírta az elé tett, jelenleg a húgom íróasztalát díszítő fotót.

Azóta Kimi sokat változott: nem lett bőbeszédűbb, de többet mosolyog. Immáron oka is van rá, hisz a megpróbáltatások után valóra váltotta régi álmát!

- Mészáros Sándor -

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!