Friss hírek

2010.01.21. 15:33

Újabb rendõrkapitányságon tartottak házkutatást az ügyészek

<p>A VIII. kerületi rendõrkapitányság után csütörtökön a II. kerületi rendõrségen is házkutatást tartottak az ügyészek - közölte a Független Hírügynökséggel a Fõvárosi Fõügyészség szóvivõje. Egyelõre még gyanúsítottként senkit sem hallgattak ki. A két kerület rendõrkapitányának vezetõi megbízatását egyébként már szerdán visszavonták.</p>

A II. Kerületi Rendõrkapitányság épületében is házkutatást tartottak az ügyészek csütörtökön - közölte a Fõvárosi Fõügyészség szóvivõje. Skoda Gabriella tájékoztatása szerint sikkasztás miatt indult eljárás, részleteket azonban nem közölt.

Mint ahogy a Független Hírügynökség már beszámolt róla, szerdán a VIII. Kerületi Rendõrkapitányságon tartottak házkutatást az ügyészek, egy hivatali visszaélés miatt indult büntetõügyben. Konkrétumokat ezzel kapcsolatban sem tudni.

Skoda Gabriella tájékoztatása mindkét eljárás ismeretlen tettes ellen zajlik, azaz gyanúsítottként senkit sem hallgattak még ki. A nyomozás érdekei miatt további információt egyelõre nem közölnek.

A Budapesti Rendõr-fõkapitányság szerdán közölte, hogy a fõvárosi rendõrkapitány javaslatára Bence József országos rendõrfõkapitány szerdai hatállyal, indoklás nélkül visszavonta Práger Ferenc VIII. kerületi rendõrkapitány és Hangyási Sándor, II. kerületi kapitánynak vezetõi megbízatását. A két kapitány kérte nyugállományba helyezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!