Felsőzsolca hírei

2017.07.11. 11:52

„Zöldülnek”: elektromos töltőállomás Felsőzsolcán

Felsőzsolca - 277 millió forint támogatást kapott a város a Magyar Államkincstártól.

Felsőzsolca - 277 millió forint támogatást kapott a város a Magyar Államkincstártól.

Várossá nyilvánításának 20. évében jelentős fejlesztések történnek Felsőzsolcán. A Magyar Államkincstár két hónappal ezelőtt 277 millió forintos támogatást nyújtott a „Zöld Város” kialakításához.

A projekt megvalósítását szakértők bevonásával készítették elő, így már ebben az évben megindulhatnak az építkezések, erről dr. Tóth Lajos, a város polgármestere tájékoztatta a sajtó képviselőjét.

Erősítik a kertvárosi jelleget

A programban első helyen szerepel a település kertvárosi jellegének erősítése, ezért új parkokat, zöldfelületet alakítanak ki, de a terv fontos része egy olyan elektromos autók feltöltését szolgáló állomás felépítése, amely a – ma ismert legmodernebb technikával – alig egy óra alatt feltölti a környezet kímélő járművek akkumulátorait. Már a helyszínt is kijelölték, és a megvalósítási terv is elkészült. Az új töltőállomás a Szent István út körforgalomhoz közelebb eső zöldmezős részén valósul meg.

Felnőtt edzőpark

A program része egy vállalkozást segítő központ felépítése is. Ebben az adminisztrációs központban minden, a vállalkozások indításához, működéséhez szükséges ügyes-bajos dolgát elintézheti majd a helyi lakos. Érdekes újítás, hogy felnőtt edzőpark is szerepel a megvalósítási tanulmányokban, lehetőséget adva a közép-, vagy idősebb korúak testmozgásához. A térfigyelő kamerarendszer kialakításával, fejlesztésével a megvalósuló értékeket védik majd. Az építkezést már ebben az évben elkezdik, és az ütemterv szerint a nagyszabású beruházást a 2019. év végére teljes egészében befejezik.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!