haon-sportoldal

2011.08.22. 14:33

Csatába indul az Armada

Debrecen - A korábban Huszárok néven futó csapat a nyáron Debrecenbe költözött.

Debrecen - A korábban Huszárok néven futó csapat a nyáron Debrecenbe költözött.

Ismét lesz debreceni futsalcsapat az első osztályban, hiszen a korábban Huszárok néven szereplő együttes a jövőben DEAC Armada Futsal Clubként, cívisvárosi székhellyel működik. Többek között ez derült ki azon a hétfő délelőtti sajtótájékoztatón, amelynek a Fórum Debrecen adott otthont.

Zsuponyó Levente, a gárda szakosztály vezetője elmondta, korábban infrastrukturális gondok miatt kellett Hajdúdorogon, majd Nyíradonyban rendezni a fiúk meccseit. A DEAC-cal a helyszínen aláírt megállapodás értelmében azonban hazatértek a futsalosok, akik a hazai találkozóikat a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban játsszák majd le, többnyire hétfőn esténként fél hattól. A debreceniek bajnoki rajtjára egyébként augusztus 29-én kerül sor az Üllő otthonában, az első hazai derbit pedig szeptember 12-én rendezik a Vasas ellen.

Telt házas Armada meccsekben bízva

Ugyancsak a sajtótájékoztatón szignózták a felek a klub és az Alföld Televízió közötti szerződést, a csatorna fogja közvetíteni a jövőben a DEAC Armada összecsapásait.

A szakmai munkáért felelős Kozma Mihály örömét fejezte ki, hogy régóta dédelgetett álma valósul meg a következő bajnokságban.

– Tizennégy éve szeretném, hogy legyen a városnak első osztályú csapata, ez most végre összejöhetett. Az a célunk, hogy jórészt debreceni, egyetemista fiatalokra épüljön az együttes, akik eredményes és látványos futsallal rukkolnak elő. Szeretnénk, ha telt házas meccseket játszanánk és meghódítanánk a cívisvárosi sportszerető közönséget – fogalmazott a szakmai igazgató, akinek a munkáját Kovács István és Bíró Imre segíti majd. A szakmai stáb szerint az előttünk álló szezonban az Armada célja a legjobb négy közé kerülés lesz, amit kemény munkával elérhetnek a debreceniek.

HBN-TN

A Huszárok is indulnak

A Huszárok Futsal sem szűnik meg a DEAC Armada NB I-es indulásával, hiszen az adonyiak a másodosztályban veszik fel a küzdelmet. A Huszárok amolyan fiókcsapatként segítik majd a cívisvárosi „nagy testvért", remélhetőleg minél több ifjú tehetséget adva majd Debrecenbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!