Helyi közélet

2010.02.04. 13:33

Közös pályázat, közös tudás

<p>Edelény, Miskolc - Öt település és három kistérség lakóinak életkörülményei javulhatnak a jövőben.</p>

Közös tudás” címen nyert pályázatot konzorciumban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai, Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézet az edelényi Művelődési Központ, Könyvtár és a Szekrényessy Árpád Múzeum, tájékoztatta az Észak-Magyarországot Molnár Aranka, a megyei pedagógiai intézet munkatársa. Az együttműködés hosszú távú célja az Edelény, Hidasnémeti, Mezőcsát, Sajókaza, Tiszakarád települések, valamint az edelényi, mezőcsáti és a bodrogközi kistérségekben élők élet- és munkalehetőségeinek javítása a felnőttképzés elérhetőségének biztosításával.

A program feladata emellett, hogy lehetőséget adjon az itt élő embereknek a közösség igényeire épülő közösségi vállalkozások létrehozására, amelyek munkahelyeket teremtenek. A 2009 júliusában indult, két éven át tartó projektben a településükért és a saját sorsukért tenni akaró emberek mellett részt vesznek a térség intézményei, önkormányzatai, civil szervezetei, gazdasági szereplői, a helyi egyházak és cigány kisebbségi önkormányzatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában