EURO-2016 – Szijjártó: már 11 ezren regisztráltak a konzuli szolgálatnál

Budapest- A külgazdasági és külügyminiszter közlése szerint már 11 ezer szurkoló regisztrált a konzuli szolgálat honlapján, és továbbra is ezt kérik a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra utazóktól, hogy baj esetén el tudják érni az érintetteket.

Szijjártó Péter kedden egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre elmondta: a konzuloknak Marseille-ben sok munkát kellett végeznük, mert a szombati mérkőzés alatt több kisebb lopás történt a stadion melletti parkolókban, és a konzulok segítettek a feljelentések megtételében.

“Van néhány szurkoló, akik bizonyos cselekmények miatt fokozottabban is a helyi hatóságok látóterébe kerültek”, letartóztatások is történtek, ezekben az esetekben a maximális konzuli védelmet biztosítják – közölte.

A külügyminiszter kitért arra, hogy Lyonban is van ideiglenes konzulátus, és már a helyszínen van a mobil konzuli egység is.

Továbbra is azt kérik a Franciaországban tartózkodó szurkolóktól, hogy értékeiket és irataikat ne hagyják az autóban és a szálláson – mondta Szijjártó Péter.

A konzuli szolgálat honlapján kedden közzétett figyelmeztetésben a szerdai lyoni mérkőzéssel kapcsolatban azt írják: a januárban átadott, mintegy hatvanezer szurkoló befogadására alkalmas Parc Olympique Lyonnais a városközponttól 12 kilométerre fekszik, a belépőjeggyel rendelkező szurkolóknak érdemes minél korábban kiérkezni a helyszínre tekintettel az időigényes, többlépcsős beléptetési rendszerre. Fontos tudni, hogy a stadion melletti parkoló a nagyközönség számára nem használható. A konzuli szolgálat honlapján részletesen tájékoztatnak a közlekedési, megközelíthetőségi lehetőségekről.

Ugyancsak ismertetik a biztonsági előírásokat, és tájékoztatnak arról is, hogy a meccseket megelőző és követő napon, tehát kedden és csütörtökön az alkohol fogyasztása közterületen a város 1. 2. és 5. kerületében, illetve elvitelre történő vásárlása 12 és 24 óra között tilos. Meccsnapokon, tehát szerdán az alkoholfogyasztási és -vásárlási tilalom az egész lyoni agglomerációra és egész napra érvényes.

A konzuli szolgálat emellett közli a lyoni konzuli elérhetőségeket is.

– MTI –Sporthírek


hirdetés


hirdet�s