Magyarország

2010.08.24. 13:23

Három napon belül pótfelvételi ponthatárok

<p>Három napon belül derül ki, hogy kit vesznek fel a pótfelvételi eljárásban valamelyik egyetemre, vagy főiskolára. A ponthatárok ugyanis pénteken este jelennek meg a www.felvi.hu honlapon.</p>

Idén több mint 13 ezren jelentkeztek a pótfelvételi eljárásban főiskolára és egyetemre itthon. Azok jelentkezhettek egy kiválasztott intézmény egy képzésére, akiket a rendes eljárásban nem vettek fel sehova vagy pedig akkor nem is nyújtottak be jelentkezést. Ők hamarosan megtudhatják, hogy felvételt nyertek-e, a ponthatárok ugyanis pénteken este jelennek meg a felvételi eljárás hivatalos honlapján, a www.felvi.hu oldalon.

A ponthatárokat úgy határozzák meg, mint a rendes eljárásban, egy számítógépes algoritmus segítségével. Fontos azonban, hogy a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a nyáron megállapítottaknál. Sőt, előfordulhat, hogy annál magasabbak - olvasható az Országos Felsőoktatási Információs központ közleményében.

Akiket felvettek, az erről szóló határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat az érintett felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!