Összművészeti gála a magyar kultúra napján Tiszaújvárosban

A Bokréta citerazenekar
A Bokréta citerazenekar - © Fotó: Varga Tamás
Tiszaújváros – A magyar kultúra napja Tiszaújvárosban sorozat részeként összművészeti gálát rendeztek a Derkovits Kulturális Központ színháztermében.

A másfél órás esten fellépett az 50 éves kulturális központ valamennyi amatőr csoportja. A műsorban a legkisebbektől a legnagyobbakig bemutatta tudását a DKK három mazsorettcsoportja: a Tiszaújvárosi Jégvirág Majorette Csoport, a Tiszaújvárosi Ifjúsági Majorette Csoport, a Derkovits Majorette Csoport, illetve a Derkovits Fúvószenekar, a Pántlika és Kisbocskor Néptáncegyüttes, a Bokréta Citerazenekar és a Mezei Virág Népdalkör.


A színes palettát felvonultató program igazán méltó eseménye volt a magyar kultúra napjának, illetve az 50 éves „Derkó” bemutatásának, melyet a közönség reakciója is igazolt: végig nagy tapssal kísérték a fellépők produkcióit.


A záróképben Mátyás Zoltán, az intézmény igazgatója köszöntötte az amatőr csoportokat, így a Tiszavirág Foltvarró Kör tagjait is, akik elnyerték a B.-A.-Z. Megyei Népművelők Egyesülete alapította Megyénk Kultúrájáért díjat. Az összművészeti gála kiegészítéseként a foltvarró kör, illetve a Guzsalyas Díszítőművészeti Szakkör és a Szederke Díszítőművészeti Szakkör munkáit bemutató kiállítás, valamint a művészeti csoportok életébe betekintést nyújtó fotókiállítás a Derko Minigalériában látható.

– ÉM –