Erotikus cikkek

2008.09.23. 15:31

Ha megérzem a szagod, megkívánlak!

<p>A modern társadalomban élő ember nincs tudatában annak, hogy milyen szagingerek érik, és hogy ezek nagymértékben hatnak viselkedésére, érzelmeire.</p>

Újabb ismereteink szerint az embereknél sokkal nagyobb jelentősége van a szagoknak a szexuális tevékenységben, a párkiválasztásban és az utódok nevelésében, mint eddig gondolták. A szagok létfontosságú szerepet töltenek be az utód gondozásában. Az újszülöttek, akiket nem választottak el mesterségesen anyjuktól, egy-két napon belül minden más nőtől meg tudják különböztetni édesanyjuk testének illatát. Az anyában ugyanígy megvan a képesség arra, hogy a baba fején lévő hajforgó illatából azonosítsa csecsemőjét. Az, hogy az emberek többnyire egész életükben pozitívan reagálnak az édes illatokra, az anyatejjel kapcsolatos élményre vezethető vissza.

A szagok értékelése a serdülés korában változik, mert a korábbiakkal szemben a fiatalok ilyenkor az olajos, pézsma jellegű szagokat találják vonzónak. A bekövetkezett változás a nemi éréssel áll kapcsolatban.

A modern társadalomban élő ember nincs tudatában annak, hogy milyen szagingerek érik, és hogy ezek nagymértékben hatnak viselkedésére, érzelmeire. A testhajlatokban (hónalj, ágyék) megmaradt szőrzet szagcsapdaként működik, és jelzéseket hordoz az adott szag viselőjéről, szexuális izgalmának mértékéről, hozzáférhetőségéről, ezért fontos szerepet kap a párválasztásban.

Tudat alatt a férfiak megérezhetik a peteérés idejét, mert ilyenkor a nőkben fokozódik az illó zsírsavak termelése. A férfiak hónalji mirigye két, egymáshoz hasonló hormonszerű anyagot termel. A vizelethez hasonló szagú androsztenon a nők többségében a férfiakkal szemben negatív hatást vált ki, a szantálfa illatához hasonlító androsztenol viszont a legtöbb nőre szexuálisan vonzó hatást gyakorol.

A nők a párválasztás során a szagok segítségével - tudattalanul - az evolúció szempontjából fontos két kérdésre próbálnak megoldást találni. Egyrészt meg kívánnak bizonyosodni a férfi "befektetési hajlandóságáról", másrészt viszonylag alacsony kockázattal jó minőségű génekre szeretnének szert tenni utódaik számára. Bizonyos területeken orrunkat semmiféle analitikai műszer nem képes pótolni. Kifinomodott ízlelő- és szaglóképességükről híresek a borkóstolók és teaszakértők - akik az ízből és a zamatból következtetve pontosan megmondják a bor vagy tea termelőhelyét -, nem beszélve a parfümöket előállító cégek nagy tudású illatmestereiről...

Kevesen tudják, hogy a dezodorok hatásának értékelésekor a férfiak hónaljára permetezett különböző hatóanyagot tartalmazó készítményeket középkorú, a menopauzán túl levő nők szagolják. Pontozásos módszerrel értékelik, hogy mikor töri át a hónalj izzadságszaga a dezodorvédelmet.
eletforma.hu

  • Bugyi nélkül, egy italért!
    Egy ausztráliai bár azzal a különleges vendégfogó ötlettel állt elő, hogy ingyen italt ajándékoznak minden olyan hölgynek, aki betévedve hajlandó levenni és megmutatni bugyiját a vendégeknek.

  • Szeretkezés az ágyon kívül
    Mindenkivel előfordult már, hogy az autóban, liftben, munkahelyen vagy éppen az utcán sétálva megkívánja a másikat.
  • Masszázs vagy valami egészen más?
    A különböző apróhirdetéseket bújva gyakorta érezhetik magukat úgy az olvasók, mintha egy kémfilmbe csöppentek volna. Ködös megfogalmazások, kétértelmű mondatok kusza szövevényében nem minden az, aminek látszik.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!