elismerés

2019.11.15. 18:00

„Ez a díj egy kicsit mindannyiunké”

A szakminiszter is elismerte a vöröskereszt intézményvezetőjének munkáját.

Tajthy Ákos

Duberné Dunaveczki Éva az elismeréssel

Forrás: ÉM

Miniszteri elismerő oklevelében részesítette Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Duberné Dunaveczki Évát, a Magyar Vöröskereszt miskolci Hajléktalanokat Gondozó Központjának intézményvezetőjét.

A szakember a Szociális Munka Ünnepén, kedden a Parlamentben vette át az elismerést, melyet az elmúlt húsz évben végzett folyamatos és odaadó munkájáért, amelyet a szociálisan rászoruló és magára maradt emberekért végez.

A minisztériumi díjra a Magyar Ápolási Egyesület terjesztette fel Duberné Dunaveczki Évát, aki tíz éve igazgatja a regionális szinten is legnagyobb férőhellyel bíró és legsokrétűbb szolgáltatást biztosító hajléktalanszállót. Az elismerő oklevelet Fülöp Attila az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) szociális ügyekért felelős államtitkára adta át.

Duberné Dunaveczki Éva ünnepi méltatásában elhangzott, szakmáját hivatásként végzi. Célja a folyamatos és odaadó segítségnyújtás a szociálisan rászorult, magára maradt emberek részére. Nap, mint nap hittel, szívvel nyújt segítő kezet a hajléktalanok és a szociálisan rászoruló embereknek.

Csapatmunka

Az intézményvezető lapunknak elmondta, nagyon jó érzés volt számára, hogy elismerték a munkát, amit évtizedek óta végez.

– Az elismerést én kaptam,de az elért eredményekhez jelentősen hozzájárult a munkatársak magas színvonalú szakmai tevékenysége és a fenntartó támogatása. Ezen a szakterületen sikert csak csapatmunkával lehet elérni – ez a díj egy kicsit mindannyiunké, akik a Magyar Vöröskereszt miskolci Hajléktalanokat Gondozó Központjában dolgoznak, akikkel nap mint nap közösen végezzük ezt az emberpróbáló feladatot – hangsúlyozta.

Duberné Dunaveczki Éva örömmel fogadta, hogy Szociális Munka Ünnepe alkalmából a hajléktalan-ellátásban dolgozókra is gondoltak a jelölők, illetve azok akik döntöttek az elismerések odaítéléséről.

Fontos az elismerés

– Ez a közel húsz éve végzett munkám elismerése. A kezdetekben mint nappali melegedő szociális munkásaként vettem részt a rászoruló emberek segítésében. És közel tíz éve irányítom az ország egyik legnagyobb integrált hajléktalanellátó intézményét. A mindennapokban fontos számomra,hogy az ellátottak érezzék a gondoskodást a biztonságot, a támogató segítséget. Továbbá fontos, hogy a munkatársaim is a legjobb mentális egészségben és körülmények között végezzék feladataikat. A küzdelmes hétköznapokban ezen a területen a sikert szűken mérik ezért is fontos egy ilyen elismerés, amikor a figyelem a hajléktalanellátásban dolgozókra irányul – tette hozzá az intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában