Előbb Belgium, majd pedig Máriapócs Kiss Pál Tamásnak

Előbb Belgium, majd pedig Máriapócs Kiss Pál Tamásnak
Miskolc – Kettős kihívással indul Kiss Pál Tamás Európa-bajnoki szezonja.

Május 14-én és 15-én Belgiumban rendezik a Rallycross Európa-bajnokság évadnyitóját, amelyen a megyénkben élő Kiss Pál Tamás is megkezdi első teljes nemzetközi rallycrossos szezonját. A tavalyi sikeres Eb-főpróba után, az idei évet saját csapattal, a Speed­box Racing Teammel, és a magyar bajnokságban már bizonyított közel 600 lóerős Peugeot 208-assal kezdi Kiss Pál Tamás.

– Nagyon várom és nagyon izgulok – mondta a miskolci versenyző. – Nagy megmérettetés lesz magam és a csapat számára is. Nekem megvan a minimális rutinom, hogyan zajlik egy ilyen hétvége, amelyik teljesen más, mint amit a magyar bajnokságban megszoktunk. Ezt a tudást kell átadnom a csapatnak. Bátorít minket, hogy a magyar bajnokságban már összerázódtunk, lassan az autót is kezdjük a saját ízlésünk szerint alakítani, és ott áll mögöttünk a Hansen Team is, akik világbajnoki szintű támogatást nyújtanak számunkra. Célunk a hétvégén, hogy jó eredményt hozzunk a csapatnak és a támogatóknak, a döntőbe szeretnénk kerülni, ami a legjobb hatot jelenti.

Ismerős vetélytársak

A Charleroitól délre fekvő Jules Tacheny versenypályán a 30 Eb-nevező mellett természetesen ott lesz a Rallycross Világbajnokság mezőnye is, de az idei szabályok alapján már nemcsak az elődöntőkben és a döntőben, hanem az immár kvalifikációnak nevezett előfutamokban is külön indul az Eb- és a Vb-mezőny. A vetélytársak közt több olyan is lesz, akivel ebben az évben már összecsapott Kiss Pál Tamás a magyar bajnokságban.

Az Európa-bajnoki futammal nem ér véget a hétvége a Speedbox Racing Team számára, a hétvégén folytatódik a magyar bajnokság is. A hagyományos Pünkösdi Rally­cross Parádét a 20 éves RabócsiRingen pedig semmiképp sem hagyná ki a miskolci pilóta. A belgiumi verseny után rögtön trélerre kerül az autó, és kezdetét veszi a 16 órás út, hogy hétfőn már rajthoz állhasson a csapat az előfutamokon.

– ÉM –


Tények a pályáról

A Jules Tacheny versenypálya 1149 méter hosszú, 61 százaléka aszfalt, 39 százaléka murva, a vonalvezetése pedig leginkább a Slovakiaringet idézi. Az elmúlt két esztendőben járt itt a Rallycross Vb mezőnye, mindkét alkalommal Toomas Heikkinen nyert Volkswagen Poloval. A pályacsúcsot viszont Timmy Hansen tartja, 2014-ben 38:588 másodperces köridőt repesztett Peugeot 208-assal.Sporthírek


hirdetés


hirdet�s