Friss hírek

2009.12.23. 12:53

Rendõrkézen a zsidó férfit származása miatt megverõ fiatalok

<p>Két fiatalt gyanúsít a rendõrség azzal, hogy még nyáron zsidó származása miatt vertek meg egy férfit Budapesten. Egy harmadik társuk is volt, az õ elszámoltatása még zajlik.</p>

Ahogy korábban a Független Hírügynökség is beszámolt róla, még június végén egyik éjjel három fiatalember beszélgetni kezdett egy férfivel a fõvárosi Dohány utca egyik kapualjában. Megkérdezték tõle, hogy zsidó származású-e és amikor igennel felelt, támadói ütni, rúgni kezdték. A férfi az orvosi látlelet szerint könnyû sérüléseket szenvedett.

A rendõrök a történtek után kihallgatták az áldozatot, egy közelben dolgozó taxist, illetve annak a busznak a sofõrjét és egyik utasát, amellyel a megvert férfi korábban utazott. A nyomozók elemezték a közelben mûködõ térfigyelõ kamerák felvételeit is. Végül a közelmúltban eljutottak egy 16 és egy 18 éves fiatalemberhez, akiket a támadással gyanúsítanak. Harmadik társuk elszámoltatása még tart - közölte a Budapesti Rendõr-fõkapitányság. A rendõrségi eljárás közösség tagjai elleni erõszak miatt folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!