Életstílus

2011.04.07. 12:11

Egészség Világnapján az antibiotikumok felelős használatáért

<p>Becslések szerint az Európai Unióban több mint 25000 ember halálát okozzák az antibiotikumoknak ellenálló baktériumok által okozott fertőzések évente. Ezek többsége a kórházakban alakul ki.</p>

Magyarországon 2010-ben csaknem 2500 olyan fertőzést jelentettek, melyeket az antibiotikumoknak ellenálló baktériumok okoztak. Ezek következtében 700-an haltak meg. A régió orvosai és tudósai attól tartanak, hogy az antibiotikumok gondatlan alkalmazása miatt kialakuló ellenálló kórokozók, és az általuk okozott fertőzések visszavezethetnek az antibiotikumok előtti helyzetekhez, amikor még a banális fertőzések sem voltak kezelhetők, illetve halálos lehetett egy rutin beavatkozás is - olvasható az ÁNTSZ csütörtöki közleményében.

A 2011. évi Egészség Világnapja alkalmából a WHO "Tegyünk ma, hogy holnap gyógyulhassunk" című szlogennel arra hívja fel a figyelmet, hogy az életmentő antibiotikumok elveszíthetik gyógyító hatásukat, és ezért fontos a tudatlanság és a felelőtlenség csökkentése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!