Sport

2015.03.13. 14:20

Kézilabda Magyar Kupa: Fél lábbal a négyes döntőben az MKC

Mezőkövesd - Hétgólos sikert aratott a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén a Mezőkövesdi KC együttese.

Mezőkövesd - Hétgólos sikert aratott a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén a Mezőkövesdi KC együttese.A kövesdi fiúk 31-24-re verték a B.Braun Gyöngyöst, így nagy lépést tettek a négyes döntőbe jutás felé vezető úton.

– Remek teljesítményt nyújtottunk – kezdte Szepesi István, a csapat egyik jobbszélsője. – Higgadtak és nyugodtak voltunk, ahogyan mondani szoktuk, folyt a kezünkön a labda. A játék minden elemében felülmúltuk vendégünket és akár még nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Diadalunk fényében még inkább érthetetlenül állok az előtt, hogy miért játszottunk nagyon rosszul a Kőnig-Trade Balmazújváros elleni bajnokin, amelyen csak 22 gólt szereztünk, a Gyöngyös ellen pedig csak az első félidőben 18-at. Ünneplésről, hurráhangulatról persze szó sem lehet, hiszen a továbbjutás kedden este, a visszavágón dől el. Óriási bravúrnak könyvelném el továbbjutásunkat: ez valamennyiünk pályafutásában kiemelkedő pont lenne. Egy játékos életében ritkán adatik meg, hogy Magyar Kupa-finélában szerepeljen, a szívünket-lelkünket kitesszük azért, hogy ez valóra váljon.

Nagy „halak”

A matyóvárosiak a Salgótarjáni Strandépítők, az Orosháza, majd a Balatonfüred testén át jutottak a negyeddöntőig, s különösen a Balaton-partiak elleni továbblépésük után kapták fel a fejüket a szakmabeliek és a szurkolók. Viszont a B.Braun Gyöngyös alakulata is dobott egy nagyot az előcsatározások során: a hevesiek a kitűnő játékosok egész sorával rendelkező Csurgót „birkózták” le.

– A Gyöngyös otthon nagyon erős, bár az alapszakasz utolsó fordulójában vendégként is fölényesen vertük őket – folytatta Szepesi István. – Ebből persze nem lehet kiindulni, hiszen minden találkozó más. Most szép feladat előtt állunk: szombaton hazai környezetben, az NB I-es alsóházi rájátszás keretében, itthon le kell gyűrnünk a Ceglédet, majd utána jöhet a keddi kupavisszavágó. Alig várom, hogy újra pályán lehessek és ezzel így vannak a társaim is.

ÉM-KT

Három már megvan

A kiemelt MKB-MVM Veszprém, illetve a Mol-Pick Szeged automatikusan tagja az április 24–25-én sorra kerülő négyes döntőnek, míg a másodosztályú váciak azzal vívták ki ugyanezt, hogy az NB I-es Ceglédi KKSE-vel 27-27-es döntetlent játszottak szerda este (ebben a párharcban egy meccs döntött az osztálykülönbség miatt).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!