Remekeltek a kövesdiek a Magyar Kupában

Ezúttal is nagyot küzdött egymással a két szomszédvár csapata
Ezúttal is nagyot küzdött egymással a két szomszédvár csapata - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – A férfi kézilabda Magyar Kupában a négyes döntőbe jutásért küzdenek a csapatok.

Az egyik párharc keretében szerdán este csapott össze a Mezőkövesdi KC és a B.Braun Gyöngyös. A hazaiak két bajnoki vereséget követően javítani akartak, a vendégek pedig az alapszakasz utolsó fordulójában éppen a matyóvárosiaktól elszenvedett kudarcért kívántak bosszút állni.

Ilic volt a gólgyáros

Még három perc sem telt el, de már négyszer rezdültek a hálók: Trivkovic és Varsandán egyaránt jeleskedett (1-3). Később Liszkai fogott néhány labdát, majd Grünfelder emelkedett a magasba és remek átlövésével az MKC vette át a vezetést (8. perc: 6-5). Trivkovic kiharcolt egy büntetőt, amelyet Ilic értékesített, aztán Pálos találatával egészen jól alakultak a hazaiak ügyei (10. perc: 8-5). Erre reagálva Gulyás István tanácskozási szünetet kért és cseréket hajtott végre. A 13. percben Ilic jobb csuklóból engedte el a labdát és mivel segítségül hívta a parkettot is, ezzel alaposan becsapta Hudákot (10-7). Hatvan másodperccel később Pálos indította Vasicot, aki a jobb oldalról átkeveredett a balra, s miután átvette a játékszert, a levegőben úszva, lehetetlen szögből a léc alá bombázott (a nézőtéren pedig mindenki felugrott a szépségdíjas találat láttán). A 17. percben Trivkovic egy bejátszás után elterült és csak gyúrói segédlet után állt lábra. A kövesdiek tartották előnyüket, tagjaik közül elsősorban Ilic volt elemében, a 19. percben már öt „fánál” tartott. Skaliczki László röpgyűlését követően Trivkovic a beállós posztjáról tekert a kapuba (21. perc: 14-11), így a fekete-fehér szerelésben küzdő borsodiak tartották előnyüket. Frey büntetőjét Volarevic kivédte, a túloldalon viszont Ilic biztos kézzel értékesítette hetesét (16-12). Aztán Vasic Forma-1-es sebességgel robogott negyven métert azért, hogy növelje csapata előnyét (17-12) és máris tapsolt a publikum. A szünet előtt Holló védett egy nagyot, majd jött a megérdemelt pihenő.

Holló Balázs szárnyalt

A szünetben azon lelkendeztek a kövesdi vezetők, hogy csapatuk harminc perc alatt 18 gólt szerzett. A folytatásban Holló repkedett a kapuban, így minden maradt a régiben (34. perc: 20-15). Élvezetes és színvonalas volt a játék, melynek során többen is kiemelkedtek a mezőnyből. Aztán amikor az MKC emberhátrányba került, Ilic egészségtelen kockázatot vállalt, távolról célzott, és csúnyán a léc fölé durrantott. Kettővel csökkentette hátrányát a B.Braun gárdája (40. perc: 22-18), majd Lókodi nagyot „csengetett”. Varsandán hatalmas ziccerét Holló kivédte, erre mérgében Gulyás István egész csapatát leteremtette. Megtorpant a vendéglátó (44. perc: 23-21), de képes volt újítani, bár Ilic büntetője előtt cirkuszi mutatványokat csinált a labdával, de elszórakozta lehetőségét. Ekkor öt mezőkövesdi és csak négy gyöngyösi mezőnyjátékos volt a pályán. A hajrára ötgólos hazai előnnyel fordultak a csapatok (50. perc: 26-21), s ekkor a közönség rázendített a „mindent bele” rigmussal. A játékvezetők semlegesek maradtak, kettős kiállításokkal igyekeztek rendet teremteni a birkózó felek között. Czina addig veszekedett, amíg megkapta piros lapját, ezért kizárták a játékból. Az 57. percben 29-23-nál az egész ház tapsolt, és Trivkovicék rá is szolgáltak az elismerésre, régen látott remek játékkal diadalmaskodtak, nagy esélyt adtak maguknak a négy közé kerülésre.

A visszavágót március 17-én, kedden 18 órától játsszák Gyöngyösön.

– Kolodzey Tamás –

Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – B.Braun Gyöngyös 31-24 (18-13)

Mezőkövesd, 650 néző. V.: Bán, Szloska.

Mezőkövesdi KC: Liszkai – Vasic (3), Ciric (3), Cuzic (2), Trivkovic (5), Ilic (6/2), Pálos (2). Csere: Holló (kapus), Volarevic (kapus), Radnic (1), Szepesi (2), Terenyi (2), Lókodi (4/1), Molnár F. (-), Grünfelder (1), Nakhayenka (-). Vezetőedző: Skaliczki László.

B.Braun Gyöngyös: Hudák – Szalafai (2), Hajdu G. (-), Debreczeni (-), Koller (5), Varsandán (5), Simon B. (-). Csere: Tamási (kapus), Iváncsik Á. (3/3), Czina (-), Sándor Á. (1), Frey (1/1), Marczinkó (5), Nagy B. (1), Bakos (1). Vezetőedző: Gulyás István.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc (plusz kizárás: Czina).

Hétméteresek: 4/3, ill. 5/4.

Skaliczki László: – Gratulálok a csapat teljesítményéhez. Nagyon örülök, hogy megszakadt a nyeretlenségi sorozatunk. Nálunk az előny, de még lesz visszavágó is. Izgatottan várjuk a jövő keddi meccset, de előtte még bajnoki fellépésünk is lesz.

Gulyás István: – Az első félidőben védekezésben és a kapuban is nullát nyújtottunk és ez meghatározta a mérkőzést. A szünet után fegyelmezetlenül kézilabdáztunk, ráadásul még szövegeltünk is, így nehéz helyzetbe hoztuk magunkat.