Egyperces

2018.08.23. 15:39

Otthontalan állatokról emlékezett meg a világ

Miskolc - A múlt héten ünnepeltük a Hontalan Állatok Világnapját.

Miskolc - A múlt héten ünnepeltük a Hontalan Állatok Világnapját.

Naponta rengeteg segítségkérő felhívás érkezik a közösségi oldalakon keresztül a kidobott, elhagyott, megkínzott háziállatok sorsa kapcsán. Az amerikai International Society for Animal Rights (ISAR) szervezet kezdeményezte 1992-ben, hogy augusztus harmadik szombatját a Hontalan Állatok Világnapjává nyilvánítsák, amelyet később augusztus 16-ára tettek át. A javaslat célja az volt, hogy a jeles nap felhívja a figyelmet az otthon nélküli kutyák, macskák és más házi kedvencek megoldatlan problémájára és a fajok háziasításához kapcsolódó emberi felelősségre, amelyet sokszor Saint Exupery A kis hercegéből jól ismert mondattal indítanak az útjára: „Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”

Örökbefogadás és ivartalanítás

Kisállat rovatunkban minden héten bemutatjuk egy állatvédő szervezet vagy menhely munkáját. Ők és más névtelen hősök azok, akik a legtöbbet tesznek a gazdátlan állatok sorsának jobbra fordulásáért. Sokan elmondták közülük, hogy a kóbor állatok nagy számát az ivartalanítás népszerűsítésével, örökbefogadással és a menhelyek számának növelésével lehetne csökkenteni, de összességében is szemléletváltásra lenne szükség hazánkban e téren. A tenyésztőktől kapott ismeretekkel felvértezve pedig olvasóink nagyobb biztonsággal válhatnak felelős gazdikká.

Tudatosan

Lényeges, hogy tudatosan döntsünk arról, képesek vagyunk-e egy háziállat gondozására, nevelésére, tudjuk-e vállalni az ezzel járó kötelezettségeket. Ha pedig saját kedvenc tartására nincs lehetőségünk, akkor az állatvédő szervezetek támogatásával tehetünk sokat az ügyért.

ÉM-DA


Gazdit keresünk

Minden héten bemutatunk néhány örökbefogadásra váró/vágyó kutyust, hogy segítsük az -összetalálkozásukat az álomgazdival. Ezen a héten a Miskolci Állategészségügyi Telep lakóiból mutatunk be hármat. Valamennyien veszettség elleni védőoltással, féregtelenítéssel és SPOT-ON cseppekkel ellátva kerülnek az új gazdihoz. Az örökbefogadás költsége: 8 000 forint (veszettségi oltás+mikrochip ára). Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: 46/345-103, vagy 70/333-6625.

Manó négyéves keverék, nőstény, aki apró termetével, rövid lábaival már nem fog nagyobbra nőni. Ha valaki szereti a tacskószerű ebeket, vagy nincs sok helye a kutyatartásra, annak ideális házi kedvenc lehet, akár lakásban is. A menhelyen egy hónapja várja hűséges gazdáját, aki életre szólóan választaná társául.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!