Egyperces

2010.11.04. 19:00

Sokkoló! Élve darálják le a csibéket

<p>Egy újabb rejtett kamerás felvétel készült arról, hogy a még élő kiscsirkéket elképesztően brutális módon futószalagon viszik a darálóba, ahova még élve kerülnek be. Sokkoló videó, csak 18 éven felülieknek!</p>

Rejtett kamerás felvételt készített egy brit állatjogi szervezet egy prestoni keltető birtokon, ahol évente nagyjából 40 millió hím csibét darálnak le élve. A vegetáriánus életmódot is hirdető csoport a Viva! azt mutatja be ezen a videón, hogy a nőstény csibével szemben a hímek haszontalannak számítanak, hiszen nem képesek tojást tojni. A csupán 1-2 napja kikelt csibéket leválogatják, a nőstények vakcinát kapnak (a betegségek ellen) és egy külön tárolóban máshova viszik őket, miközben kegyetlen tortúrán mennek át. A hímek viszont a tojásipar áldozatául esnek: futószalagon maradnak, ami egyenesen a darálóba viszi őket.

A csibéket már a válogatástól kezdve, százasával öntik és borítják a futószalagról, onnan a tárolóba, mintha csak egy zsák lisztet öntenénk egy tálba, és sokuk már azelőtt elpusztul, hogy a darálóba öntenék őket. Elképesztő látni, hogy az ott dolgozók úgy öntik, dobálják a kis remegő pihéseket, mint ha nem élő állatok lennének. A kis apróságok tortúrájáról készül videót látva az érintett farm úgy nyilatkozott: ők mindent szabályszerűen csinálnak.

 

Justin Kerswella a Viva! kampánymenedzsere a Daily Telegraph brit hírportálnak elmondta: azt a kegyetlenséget, ami a videón is látható ezek az üzemek szeretnék elhallgatni. A szervezet megkeresésére a hatóságok nem reagálnak, s semmilyen módon nem tudnak nyomás gyakorolni, hogy eredményeket érjenek el ezen a téren, ezért most az embereket próbálják meggyőzni arról, hogy ne vásároljanak tojást, ne engedjék, hogy a tojásipar miatt csibék millió szenvedjenek.

Bár korábban már nyílvánosságra kerültek hasonló videók, a helyzet az állatvédők szerint semmit nem változott!
- MON -

Nézze meg a videót - figyelem sokkoló tartalom >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!