Egyperces

2010.09.30. 15:14

Hiúz támadott a gombázókra Ukrajnában

<p>Öt gombaszedőből álló társaságot támadott meg egy termetes hiúz Ukrajnában, egy Kijevhez közeli erdőben - adta hírül csütörtökön az UA-Reporter hírportál. A vadállat karmaival összeszabdalta az egyik férfi arcát. A tomboló ragadozót a gombász társai késeikkel tették ártalmatlanná.</p>

Az öt emberből álló baráti társaság gyanútlanul gombászott az ukrán fővároshoz közeli erdőben, amikor egy hatalmas hiúz hátulról megtámadta őket. A ragadozó előbb az egyikük hátizsákját kezdte el marcangolni, majd egy másik ember arcának ugrott.

- Az állat karmai a szememtől milliméterekre tépázták az arcbőrömet - mondta el újságíróknak a hiúztámadás több sebből vérző áldozata.
A megvadult macskafélétől végül a társai kések segítségével szabadították meg a bajba jutott gombázót.

Zoológusok nyilatkozata szerint ez az Ukrajnában honos nagymacska-féle soha nem támad emberre. A szóban forgó példány valószínűleg egy magánállatkertből szabadulhatott el, ezért nem félt az emberektől. A gombászok által leterített példány nem volt veszett.

A hiúzok testhossza 1,2 méter körüli, hátmagasságuk eléri a 70 centimétert. Hosszú végtagjaik és izmos testük még a legnehezebb terepen is lehetővé teszi, hogy akár egyetlen, 3-4 méteres ugrással támadják meg áldozatukat.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!