Egyperces

2010.03.04. 18:41

Jegesmedvék a pácban

<p>A kis bocs az anyjához bújva szemléli hogy távolodnak mind jobban a partról a legszakadt jégdrabon úszva. Vajon visszajutnak a partra?</p>

Egy jegesmedve és kétségbeesett bocsa csaknem 12 mérföldet sodródott egy, a tengerpartról levált jégdarabon. A két állat a zöld aktivisták jelképévé vált, annak bizonyítékaként, hogy a globális felmelegedés milyen gyorsan pusztítja el a Földet.

Ennek ellenére a képet a napokban hozták nyilvánosságra, miközben tavaly augusztusban történt, amikor is természetes, hogy a parti jég szétesik, olvad. A környezetvédők ezzel nem is vitatkoznak - de érvük az, a tudomány évtizedek óta bizonyítja, hogy a sarkvidéken a jég már tavasz előtt olvad, és nem fagy meg csak késő ősszel.

Ennek eredményeként, nyáron a tengereken fél millió négyzetméternyi jéggel lett kevesebb az elmúlt 25 évben - írja a Daily Telegraph brit hírportál, ahol azonban arról már nem számoltak be, hogy mindkét jegesmedvének sikerült-e visszajutni a partra az egyre zsugorodó, sodródó jégtábláról.

Teljes méretű kép >>>>

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!