Egyperces

2007.12.05. 20:37

Egyéves Knut, a berlini állatkert világhírű jegesmedvéje

<p>Berlin - Több száz ünneplő gyerek és egy hatalmas haltorta várta szerdán a Berlini Állatkertben Knutot, a világhírű jegesmedvét első születésnapja alkalmából.</p>

A Berlini Állatkertben élő Knut születésnapi ünnepségét élőben nézhették rajongói a televízió képernyőin keresztül.

Knut azután keltette fel a világ figyelmét, hogy egy állatvédő azt javasolta: altassák el a medvebocsot, akit testvérével együtt elhagyott az anyjuk. A másik bocs elpusztult, ekkor a berlini állatkert úgy döntött, hogy Knutot megmenti. A macit márciusban mutatták be a nagyközönségnek: négyszáz újságíró jelent meg, hogy az eseményről tudósítson, világsztárrá téve az állatot. Knut még a Vanity Fair című magazin német kiadásának a címlapjára is felkerült: a címlapfotót a legendás fényképész, Annie Leibovitz készítette.

A medvebocs, és az őt körülvevő médiafelhajtás jót tett az állatkert gazdasági életének is. A park márciusban levédette a Knut márkanevet, amely után egy héttel a cég részvényeinek ára több mint a duplájára emelkedett. A becslések szerint tízmillió eurót (mintegy 2,5 milliárd forint) hozott az őt megmentő állatkertnek a jegesmedve bocs, bár mióta a 115 kilogrammosra nőtt állat elvesztette gyermeki báját, a látogatók száma is jelentősen visszaesett.

Kapcsolódó:

  • Elköltöztetik a berlini állatkert sztárját?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!