Az ország egyik legjobb logisztikai ügyintézője

Mezőkövesd - Fuvarlevelet töltött ki és költséget számolt. Bronzérmes lett a Szakma Sztár Fesztiválon.

Mezőkövesd - Fuvarlevelet töltött ki és költséget számolt. Bronzérmes lett a Szakma Sztár Fesztiválon.

Molnár Tamás maga lepődött meg a legjobban, amikor kiderült, hogy a Szakma Sztár Fesztiválon, azaz az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjében harmadik helyezést ért el.

– Amikor a versenyre jelentkeztem, azt gondoltam: elmegyek, megteszek mindent, amit tudok, aztán lesz, ami lesz. Amikor kiderült, hogy én is dobogóra állhatok, nagyon örültem. A döntőben már csak négyen voltunk, a verseny után úgy tippeltem, hogy én leszek a negyedik, de hogy nem így lett, nagy meglepetés volt – meséli Tamás az áprilisi döntő izgalmait.

Nem bánta meg

Megtudjuk, két évvel ezelőtt a Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnáziuma és Közgazdasági Szakgimnáziumában érettségizett. Ezután szeretett volna egyetemen továbbtanulni. A Miskolci Egyetem villamosmérnöki képzését választotta, de végül nem tudta elkezdeni, így arra gondolt, hogy tanul valamilyen szakmát.

Ismerősei ajánlották neki a logisztikai ügyintézőit, ami indult is az iskolájában, a Szent Lászlóban. Nem bánta meg döntését, mert jól ment a tanulás, és tanárai javasolták neki, hogy induljon a versenyen. Osztályából egyébként sokan jelentkeztek a megméretésre, mert a legtöbben úgy gondolkodtak, hogy érdemes megpróbálni.

Mert ha nem is érnek el dobogós helyezést, de teljesítmény esetén felmentést kaphatnak a szakmai vizsga néhány moduljából. Tamásnak ez végül sikerült. Két gyakorlati és két elméleti modulból nem kellett vizsgáznia, csak a komplex írásbelit kellett teljesítenie.

Egyébként nem volt egyszerű eljutnia a Szakma Sztár Fesztiválra. A verseny első válogatóját Miskolcon tartották. Itt elméleti ismereteikből bizonyítottak a diákok. Tamás azt mondja, a kérdések főleg az iskolai tananyagra épültek, de voltak olyan feladatok is, amelyeket csak azok tudtak megoldani, akik még hozzáolvastak az alapismeretekhez és külön készültek.

Márciusban rendezték a második válogatót Budapesten, ez már országos megméretés volt. Itt két gyakorlati feladatsort kellett megoldani, melyek Tamás szerint nem voltak túl nehezek. Az egyik például az áruszállításról szólt, fuvarlevelet kellett kitölteni és költségeket számolni.

Lehetőségek

Áprilisban pedig jött a döntő, azaz a Szakma Sztár Fesztivál.

– Itt gyakorlati és elméleti feladatokkal is meg kellett birkóznunk. A gyakorlati rész egy-egy esettanulmány volt, amit fel kellett dolgoznunk és előadnunk. A konkrét feladatra már nem nagyon emlékszem, de a tavalyira nagyon, mert azt, mikor készültem a versenyre, többször is átnéztem. Az arról szólt, hogy egy kávéforgalmazó cég logisztikáját hogyan fejlesztették. Korábban milyen hibák voltak benne, és miként változtattak rajta – meséli Tamás.

Hozzáteszi: nagyon sokat köszönhet felkészítőtanárának, Dósa Annamária tanárnőnek, aki külön is foglalkozott vele a siker érdekében.

Tamás most egyelőre kipiheni a sok tanulás fáradalmát, de amint adódik valami jó munkalehetőség, azonnal dolgozni kezd. Mert szeretne pénzt keresni is, de tanulni is. Még nincsenek határozott elképzelései. Talán a Szegedi Egyetem valamelyik műszaki vagy gazdasági képzése.

Az egyik barátjától hallotta, hogy Szeged és az ottani egyetem nagyon jó hely. Aztán tervei között szerepel, hogy megtanul gitározni, és még az is lehet, hogy egy jó zenekar gitárosa lesz egyszer. Tamás kedveli a sportokat, szeretne erre is minél több időt szakítani a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!