Bemutatkozott a Miskolci Egyetem új vezetése

Miskolc - Dr. Torma András rektor szerint nyitva kell tartani a Miskolci Egyetem kapuit.

Miskolc - Dr. Torma András rektor szerint nyitva kell tartani a Miskolci Egyetem kapuit.

„Annak a világnak már vége van, hogy egy felsőoktatási intézmény az elefántcsonttoronyba zárkózva éli az életét és a professzorok publikálgatnak egymásnak és élik nyugodt kis életüket – fogalmazott az intézmény új vezetését bemutató sajtótájékoztatóján dr. Torma András, a Miskolci Egyetem nemrég újraválasztott rektora. – A rektori pályázatomban is megfogalmaztam a célom, hogy nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani. A Miskolci Egyetem ma már nem létezhet bezárt kapuk mögött, ki kell azokat nyitni és megmutatni a világnak, hogy mi milyen jók vagyunk…”

Az egyetem ma már nem létezhet bezárt kapuk mögött." dr. Torma András

Új vezetők, új feladatok

Dr. Torma András rektor elmondta, hogy új rektorhelyetteseket neveztek ki, amelyek új feladatkörökkel is járnak. A Miskolci Egyetem oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettese dr. habil Jakab Nóra, intézményfejlesztési és kapcsolati ügyekért felelős rektorhelyettesként segíti a rektor munkáját prof. dr. Czap László. Mint megtudtuk, a tudományos és nemzetközi rektorhelyettesi feladatokat továbbra is prof. dr. Kékesi Tamás látja el, és hivatalában maradt dr. Szakály Dezső, a szenátus titkára is. A rektor mindennapi hivatali munkáját segíti a Rektori Hivatal új vezetője, Szűcsné dr. Kovács Judit.

A beiskolázás a legfontosabb

Megtudhattuk, hogy a Miskolci Egyetem rektora erősíteni szeretné az egyetem beiskolázási stratégiáját, a középiskolákkal való együttműködését, ezért szeptember 1-jén új szervezeti egység kezdte meg működését, a Beiskolázási Központ. A központ igazgatója Szilágyi Zsolt lett. Az egyetemen 2007 óta működő Felnőttképzési Regionális Központ a karok oktatási és kutatási kapacitását köti össze az egyéni, a vállalati és a közszféra képzési igényeivel. A szervezet élére dr. Czékmann Zsoltot nevezték ki.


A Miskolci Egyetem új vezetői

  • Prof. dr. Torma András – rektor
  • Dr. habil Jakab Nóra – oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektor­helyettes
  • Prof. dr. Czap László – intézményfejlesztési és kapcsolati ügyekért felelős rektorhelyettes
  • Prof. dr. Kékesi Tamás – tudományos és nemzetközi rektorhelyettes
  • Dr. Szakály Dezső – a szenátus titkára
  • Szűcsné dr. Kovács Judit – a Rektori Hivatal vezetője
  • Szilágyi Zsolt – a Beiskolázási Központ igazgatója
  • Dr. Czékmann Zsolt – a Felnőttképzési Regionális Központ igazgatója

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!