Pályázati felhívás köztársasági ösztöndíjra

<p>Az oktatási és kulturális miniszter a 2008/2009. tanévre pályázatot hirdet köztársasági ösztöndíjra.<BR /></p>

 A pályázat beadásának végső határideje: 2008. június 30. (hétfő) 14.00 óra.
A pályázat benyújtásának helye: a kar Dékáni Hivatala.
Az intézmény megkerülésével beküldött egyéni pályázatok nem bírálhatók el.
Az ösztöndíj havi összege: a tanév első négy hónapjában 34.000 Ft/hó, a 2009. év első hat hónapjára pedig a következő évi költségvetési törvényben e jogcímen megállapított összeg egy tizede/hó lesz.

Köztársasági ösztöndíjra pályázhatnak: az egyetem azon hallgatói, akik

  • államilag támogatott, teljes idejű alapképzésben, illetve mesterképzésben vesznek részt,
  • a jelenlegi vagy korábbi tanulmányaik során legalább két félévre bejelentkeztek,
  • és legalább 55 kreditpontot megszereztek.
Köztársasági ösztöndíjban tanulmányi és szakmai eredményeik magas színvonalának megtartása céljából azon hallgatók részesülhetnek, akik
  • kiemelkedő tanulmányi eredményt értek el,
  • szakmai területükön kimagasló munkát végeztek

a 2007/2008-as tanév megfelelő oktatási időszakában.

A köztársasági ösztöndíjat a 2008/2009. tanévre lehet elnyerni, folyósítását a pályázást követő tanévet meghaladóan nem lehet átütemezni!
A pályázatnak tartalmazni kell:
1. A mellékletekkel ellátott pályázati szöveget, amely a tanulmányok eredményeit, a nyelvvizsgákat, a szakmai tevékenységet, a közéleti-, sport- és egyéb tevékenységek leírását tartalmazza, Dr. Hiller Istvánoktatási és kulturális miniszter úrnak címezve, egy eredeti és egy másolati - összesen két példányban a kar Dékáni Hivatalába kell benyújtani, legkésőbb a fenti határidőig.
2. A pályázat mellékletei:

  • 1. számú melléklet: KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ 2008/2009. tanév – PÁLYÁZATI LAP kitöltve és a kari Tanulmányi Csoport által igazolva, lepecsételve. Az 1. számú melléklet (Pályázati lap) beszerezhető a kari Tanulmányi Csoportoktól vagy letölthető az Egyetem honlapjáról.
  • a leckekönyv megfelelő oldalairól készült fénymásolatok (a kari Tanulmányi Csoport által hitelesítve);
  • nyelvismeret hivatalos igazolása;
  • szakmai és tudományos tevékenységek rövid ismertetése a referenciát adó személy véleményével és aláírásával;
  • szakmai és tudományos publikációk rövid ismertetése a szerző, a cím, a megjelenés idejének és helyének megjelölésével;
  • egyéb kiemelkedő kulturális, sport, közéleti, társadalmi tevékenység leírása a referenciát adó személy véleményével és aláírásával.

A sorszámmal ellátott mellékleteket az „Egyéni pályázati lap 2. oldal”-án sorszám szerint kell beírni.
A határidőn túl beérkezett vagy hiányos pályázatok elbírálására nincs lehetőség!
A pályázatok elbírálása és rangsorolása a kari sajátosságok figyelembe vételével történik.

A pályázatokat a kari Tanulmányi Bizottság rangsorolja. A felterjesztésre javasoltak rangsorát az érintett hallgatók a kari hirdetőtáblán és a Miskolci Egyetem honlapján, www.uni-miskolc.hu a „Hallgató oldal” link alatt 2008. július 5-től tekinthetik meg.
Jogorvoslati kérelem 2008. július 15-én 16 óráig írásos formában a kar Dékáni Hivatalába nyújtható be. A fellebbezés elbírálása „A Miskolci Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata” III. kötet (Hallgatói Követelményrendszer) 12. § (1) pontja és a 13. § szerint történik.
Amennyiben a hallgató hallgatói jogviszonya, illetve az ösztöndíjra való jogosultsága a hatályos jogszabályok alapján bármilyen okból megszűnik vagy szünetel (pl. évhalasztás, tanulmányok befejezése, a képzési követelményekben rögzített képzési időt meghaladó tanulmányi idő esetén), a megszűnést, illetve a szünetelés kezdetét követően az ösztöndíj számára tovább nem folyósítható.
A végső döntésről a köztársasági ösztöndíj nyertesei 2008 szeptemberében kapnak értesítést.

(forrás: www.uni-miskolc.hu)  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!