MÁV-SZTRÁJK: felfüggesztve

<p>Délelőtt 10 órától felfüggesztették az éjfél óta tartó vasutassztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezte (VDSzSz Szolidaritás).</p>

A vasúti közlekedés nagy része a kora délutánra helyreállhat, de a teljesen csak keddi üzemkezdésre normalizálódik a helyzet. Gaskó István a sztrájk felfüggesztését azzal indokolta, hogy a MÁV vezetőségével 8 órakor kezdett egyeztetés ismét eredménytelen volt, és így a munkabeszüntetés folytatása értelmetlen. Nem tudják ugyanis, hogy a jelenlegi vezetésű közlekedési tárca, illetve a MÁV képes-e elmozdulni az eddigi álláspontjáról. A következő tárgyalás pénteken lesz, addig valószínűleg nem lesz újabb munkabeszüntetés - tette hozzá.

A MÁV már dolgozik azon, hogy minél hamarabb helyreálljon a közlekedés a vasúton, kora délutáni órákra ez a legtöbb vonalon megtörténik - tájékoztatta a Független HírügynökségetKavalecz Imre, a MÁV Zrt. sajtófőnöke. A teljes menetrendszerinti közlekedés azonban csak keddi üzemkezdésre lesz biztosított. Először a távolsági intercity és a budapesti elővárosi járatokat, majd a távolsági gyors és személyszállító vonatokat indítják, végül a nemzetközi összeköttetéseket állítják helyre - tette hozzá.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!