Helyi közélet

2013.11.28. 09:31

Ivócimborája arcába vágta kardját

Miskolc - Még a járomcsontjából is levágott egy darabot.

Miskolc - Még a járomcsontjából is levágott egy darabot.Vádat emelt a megyei főügyészség a közelmúltban egy 47 éves mádi férfival szemben, aki tavaly ősszel egy karddal vágta meg egyik ismerőse fülét, egy másiknak pedig az arcát sebesítette meg. A férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés kísérlete a vád, tájékoztatta portálunkat dr. Miskolci László megbízott főügyész.

Az ominózus napon a vádlott baráti társaságban italozott egyikük lakásán. Mindannyian ittas állapotban voltak, amikor összevesztek a vádlott provokatív kijelentései miatt. Dulakodás alakult ki köztük, majd a vádlott egyiküket egy tűzifa darabbal fejbe is vágta. Ekkor a tőle erősebb testalkatú sértett a földre teperte és lefogta, majd elzavarta.

A férfi hazament, de egy több mint fél méter hosszú karddal felfegyverkezve visszatért. Ahogy belépett az épületbe, a kardjával az ágyon ülő és fekvő két férfi felé sújtott.

A kard megvágta az ülő helyzetben lévő férfi fülét, majd onnan a fekvő férfi arcára csúszott, amit 17 centiméter hosszúságban megsebzett. A férfi járomcsontjának egy darabja is letört.

Ezután a vádlott a fekvő férfit testével védő sértettre még kétszer a kard lapjával is ráütött, majd hazatért, ahol feleségével mentőt hívatott. A kard markolatát elégette, a pengét az árnyékszékbe dobta.

A sértettek sérülései négy hét alatt gyógyultak és nem voltak életveszélyesek, ugyanakkor komoly orvosi ellátásra szorultak. A vádlott beismerte a cselekmény elkövetését. Bűnössége kimondása esetén 2-től 8 évig terjedő börtönbüntetésre számíthat a többszörös visszaeső vádlott, aki eddig négyszer volt büntetve rablások, testi sértések és garázdaság miatt, és 2010. augusztusában szabadult legutóbbi büntetéséből. Most előzetes letartóztatásban várja a tárgyalás kitűzését.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában