Edelény hírei

2012.09.07. 16:03

Csak azt vegyék észre, hogy teljesen megújult

Edelény - Idén nyáron a Nefelejcs Óvoda épületét újította fel pályázati támogatásból az önkormányzat.

Edelény - Idén nyáron a Nefelejcs Óvoda épületét újította fel pályázati támogatásból az önkormányzat.Nyertessé nyilvánították azt a pályázatot, amelyet az edelényi önkormányzat a Mátyás Óvoda és Bölcsőde felújítására, korszerűsítésére és akadálymentesítésére nyújtott be. A kivitelezési munkálatok várhatóan a most kezdődött tanév lezárásakor kezdődnek meg.

Két csoportot

Uniós forrásból százhúszmillió forintos támogatást nyert el a város a Mátyás király úton álló óvodaépületei modernizálására. Saját forrásként valamivel több mint hatmilliót biztosít a 2007-ben kibocsátott kötvény terhére. Szükség is volt már a rekonstrukcióra, hiszen – miként azt éppen ott jártunkkor Molnár Istvánné Palkó Ildikó óvodavezető is mutatta Molnár Oszkár polgármesternek – ha az újabbik épületrész viszonylag elfogadható állapotban van is, a régi vakolata már hámlik, a nyílászárók igencsak elöregedtek már. A napokban készültek el viszont a bölcsőde bővítésével, teljes felújításával, amelynek eredményeként a szakhatóságok előírásainak mindenben megfelelve az eddigi egy helyett már két csoportot tudnak fogadni.

Idén nyáron a Nefelejcs Óvoda épületét újította fel százmillió forintos pályázati támogatásból az önkormányzat. A Mátyás Óvoda és Bölcsőde munkálatait ehhez hasonlóan várhatóan a jövő nyáron végzi majd a közbeszerzési pályázaton kiválasztandó kivitelező. Ahogyan az elmúlt hónapokban ők segítettek be a nefelejcseseknek, ugyanúgy számíthatnak majd a viszonzásra, hogy a gyermekek és a szülők jószerivel csak azt vegyék észre egy év múlva, hogy teljesen megújult az óvodájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!