Edelény hírei

2012.06.28. 15:00

Korszerűsítenek és szélesítenek Edelényben

Edelény - Új járdákat, gyalogátkelőket és autóbuszöblöket is kialakítanak.

Edelény - Új járdákat, gyalogátkelőket és autóbuszöblöket is kialakítanak.Mintegy száznegyvenmillió forint pályázati támogatásból korszerűsíti és szélesíti az edelényi önkormányzat belvárosi gyűjtőútját. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Program keretében elnyert összeg a teljes beruházás 95 százalékát teszi ki.

A projekt alapvető célja a közlekedés zsúfoltságának és a balesetveszély csökkentése a belvárosban, illetve a L’Huillier-Couburg kastély jobb megközelíthetősége. 

A fejlesztés keretében a gyűjtőút szélesítésével a városközpontot tehermentesítik a folyamatosan növekvő forgalomtól. Új járdákat, gyalogátkelőket és autóbuszöblöket alakítanak ki. Az új, akadálymentesített út a mozgáskorlátozottak, idős emberek és a babakocsival közlekedő anyukák esélyegyenlőségét biztosítja. A város parkoló kapacitása is növekszik az újonnan kialakított parkolóhelyek létesítésével.

Edelény Város Önkormányzat hosszú távú célja a beruházással a lakosok számának növelése, a fiatal értelmiség helyben tartása. A városkép fejlesztése elengedhetetlen a gazdasági és turisztikai élet fellendítéséhez is.

A projekt várhatóan novemberre valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!