Friss hírek

2007.12.02. 17:43

55 százalékos részvétel az orosz választásokon

<p>Az oroszországi választásokon a szavazásra jogosultak 54,8 százaléka adta le voksát délután három óráig - jelentette be a központi választási bizottság Moszkvában. A szavazóhelységek este hatig vannak nyitva. 2003-ban 56 százalékos volt a végső részvételi arány.</p>

Az előrejelzések szerint Vlagyimir Putyin pártja, az őt miniszterelnöknek jelölő Egységes Oroszország párt nyeri majd a választásokat. A 450 fős képviselőházban akár 315 helyet is szerezhet a mozgalom.

Egy, a választásokat felügyelő civilszervezet szerint eddig 4500 bejelentés érkezett a választási törvények megsértéséről. Oroszország több városában megsértették a kampánycsendet, volt, ahol pénzt ajánlottak szavazatokért.

Az orosz ellenzéki pártok vezetői kritizálták a parlamenti választásokat, tisztességtelennek, antidemokratikusnak, sőt egyszerűen "rendőri akciónak" minősítették azt. Az első részeredmények az urnazárás után, közép-európai idő szerint 8 óra körül érkeznek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!