Helyi közélet

2012.10.15. 17:05

Nem tudni mi lesz az Aranyszarvassal

Miskolc - A négy hónapja bezárt patika mellett más szolgáltató is összepakolt a belvárosi épületben.

Miskolc - A négy hónapja bezárt patika mellett más szolgáltató is összepakolt a belvárosi épületben.Az előzményekről: 2004-ben hároméves huzavona után nyitották meg újra Miskolc egy legrégebbi patikáját, az Aranyszarvas Gyógyszertárat. A legendás gyógyszertár elődjének alapítását a városkutatók 1762-re datálják, ám ami bizonyos, hogy 1897-ben került a jelenlegi helyére, az Erzsébet tér sarkára. A patika, amelynek bútorzatát 1990-ben műemlékké nyilvánították, jelenleg is a közel négy hónapja nem üzemelő Aranyszarvasban van. (Úgy tudjuk, hogy nem is lehetne másutt, ugyanis több, mint két évtizede azzal a kikötéssel kapta meg a város, hogy az nem kerülhet el onnan.)

Információink szerint az épület olasz tulajdonosa nem kívánja tovább bérbe adni a helyet az Aranyszarvas működtetőjének, aki azonban nem kívánt - egyelőre - nyilatkozni. Ugyanakkor eddig nem sikerült elérnünk az épület olasz tulajdonosának képviselőjét. Meg nem erősített hírek szerint gazdasági jogvita - amely már a Legfelsőbb Bíróságig "gyűrűzik" - vezetett a patika "bizonytalan ideig" tartó bezárásához, amely az épületszárny más szolgáltatóit, így egy sörözőt is ellehetetlenített.

Az ügyre visszatérünk!

ÉM


Miskolc – Ez a papír fogadja a vásárolni szándékozókat Miskolc egyik legrégebbi patikájának ajtajában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában