Helyi közélet

2015.07.20. 17:02

Viharálló Váraljai Napok

Cserépváralja - Az eső sem mosta el a programokat és a szórakozást Cserépvár­alján.

Cserépváralja - Az eső sem mosta el a programokat és a szórakozást Cserépvár­alján.

Első alkalommal rendezték meg a Váraljai Napokat Cserépváralján a hétvégén. A programelődje a nagy sikerű Művészeti Napok volt. Az időjárás alaposan megizzasztotta, többször pedig megáztatta a résztvevőket, de így is jól sikerült rendezvényt zárhattak Váralján.

Pénteken a Ranion, a Borsalino és a Viharmadarak koncertje, tűzzsonglőrök szórakoztatták a vendégeket, miközben pizza és kenyérlángos sütésben is részt vehettek a kilátogatók. Sőt a vállalkozó kedvűek a kenyérlángosfaló versenyre is benevezhetnek. Már ezen a napon is okozott némi riadalmat az esti eső, de koránt sem olyat, mint másnap.

Köles óriáspaszullyal

Szombaton bográcsban készültek már délelőtt az ételkülönlegességek, volt itt köles óriáspaszullyal, babgulyás marhalábszárral, vagy éppen slambuc, de a váraljai lepényt is meg lehetett kóstolni, amelyet kemencében sütnek, és amelynek a receptjét hiába kérdeztük, az ugyanis titkos, a szülők adják tovább gyermekeiknek.

Míg kora délután a bohócműsor alatt negyven fokhoz közelített a hőmérséklet és ez tette próbára mind a fellépőket, mind a közönséget, később a néptáncosok fellépése alatt leszakadt az ég, így a folytatást bementették tető alá. Itt folytatódott a néptánc, majd Bruti adott stand-up műsort, az idősebbek pedig Újvári Marika nóta- és operettfellépésén énekelhették ki magukat. A valóban hajnalig tartó retro disco-t újra szabadtéren tartották az eső elállta után, így nem volt akadálya az éjféli tűzijátéknak sem.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában