DVTK Jegesmedvék: Az első harmadban eldöntötték

Fehérvárott nyertek a DVTK Jegesmedvék
Fehérvárott nyertek a DVTK Jegesmedvék - © Fotó: fehervarav19.hu
Miskolc – Idegenben küzdött a pontokért pénteken este a DVTK Jegesmedvék Mol Ligás hokicsapata.

A Maciknál hiányzott a légiós Jesse Dudas, sérülés miatt. A másik oldalon ismerősként üdvözölhették a Jegesmedvék Becze Tihamért, aki tavaly a miskolciak színeiben hozott remek formát, majd Székesfehérvárra igazolt. Az EBEL-es együttesnél jól kezdett, aztán visszaesett, aztán megsérült. Az idén ez volt az első Mol Ligás találkozója, amire készülhetett. A kezdeti percek után a népkertiek kerültek előnybe, 8:15 perc telt el a meccsből, amikor Dansereau gyömöszölte be a pakkot a kapuba. Nem késett sokat a DVTK második találata, ezt is egy határon túli hokis szerezte, méghozzá Booras 10:30-nél, egy szép akció végén. Mindez igencsak jó alapnak tűnt a listavezető számára, a gólok értékét növelte, hogy azokat a vendégek egyenlő létszámban érték el. A harmadban még Sagert (a kékvonalról) is megrezegtette Scola hálóját, így bő 12 és fél perc után szinte zsebben érezhették a pontokat a Mayer-legények, sőt! A 19. percben Somogyi 12 másodperc alatt kihasználta együttese első emberelőnyét, kijátszották neki a társak üres kapura.

Az új kapus sem segített

A szünetben hálóőrt váltott Tyler Dietrich, érkezett Kalnins, a 26. percben pedig Tóth G. szépítése. Persze, ez nem okozott zavart a Macik soraiban, mert továbbra is úgy zajlottak az események a jégen, miként azt ők elképzelték, bár némileg kiegyenlítettebb lett a csata. A felvonás vége előtt mintegy négy perccel Popovics vágta be a korongot a felső sarokba, de az újabb pihenőre 2-5-tel mentek a felek, ugyanis Vokla szépített.

Szomabaton újabb mérkőzés vár a Jegesmedvékre, 18.30-tól a Népkertben a ASC Corona Brasovot fogadják.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Fehérvár AV 19 – DVTK Jegesmedvék
3-5 (0-4, 2-1, 1-0)

Székesfehérvár, 500 néző. V.: Varjú, Wolf, Váczi, Pálkövi.

Fehérvár AV 19: Scola – Krogh, Reiter A., Holmberg, Shupe 1, Becze (1) – Szabó D., Szaller, Szabó P., Tóth G. 1, Hamvai (1) – Korbuly, Vokla 1, Reisz (1), Szita (1), Mazzag – Arany, Szabó B., Varga, Hegyi Á. Z., Reiter R. – Kalnins (k). Vezetőedző: Tyler Dietrich.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Sagert 1, Vojtkó (1), Hajós (1), Tóth A. (1), Dansereau 1 (1) – Láda B., Leppanen, Somogyi 1, Pavuk (1), Cseter – Laczkó, Miskolczi, Galanisz (2), Booras 1, Ritó (1) – Popovics 1, Szilágyi – Kiss (k). Vezetőedző: Mayer Péter.

Kiállítások: 2 perc, illetve 14 perc.

Tyler Dietrich: – Az első harmadban nagyon elengedtük a Miskolcot, utána nagyon akart a csapat, de csak szépíteni tudtunk.

Mayer Péter: – Az első harmadban keményen megdolgoztunk a 4-0-s vezetésért. Utána feltűnően sok kiállítást kellett kivédekeznünk, és az első hazai gólt is meg fogom majd nézni videón. Mindenesetre a csapat jól dolgozott, tette a dolgát és csak a saját feladatával foglalkozott, a játékosok nem törődtek mással, így megérdemelten vittük el a három pontot.

hirdetés


hirdet�s