Helyi közélet

2015.01.21. 15:09

Látók vakvezető kutyákkal

Miskolc - Megkezdte idei érzékenyítő foglalkozásainak sorát a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola.

Miskolc - Megkezdte idei érzékenyítő foglalkozásainak sorát a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola.

Első alkalommal az alapítvány több, Miskolcon vagy környékén élő önkéntese is ellátogatott a Park utcai központba, hogy megtapasztalhassa, hogyan élik mindennapjaikat a látássérült emberek.

A találkozás alkalmával fontos, egyebek közt a segítségnyújtáshoz szükséges ismereteket is megosztottak az alapítvány munkatársai a résztvevőkkel, ám a délután meghatározó pontja a gyakorlati rész volt. Ennek során megtapasztalták az érdeklődők, hogy milyen érzés vakvezető kutyával közlekedni vagy elboldogulni a mindennapokban. Látókként, de letakart szemmel maguk is érzékelték egy vakvezető kutya jelentőségét, az önállóbb, függetlenebb élethez nyújtott támogatását. Megismerkedtek még az önkéntesek a Braille-írás rejtelmeivel, de kipróbálták a számítógép hang alapján való használatát is.

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola hamarosan újabb foglalkozásokat hirdet, jelentkezni és érdeklődni a 46/311-236-os telefonszámon vagy az [email protected] e-mailcímen lehet.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány.

Az érzékenyítő foglalkozásokkal és a vakvezető kutyák kiképzésével kapcsolatban további információ kérhető dr. Mezősi Tamás kuratóriumi elnöktől a 30/579-8787-es mobilszámon.

- A Baráthegyi csapata -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában