BOON Sziréna

2008.11.11. 15:47

A jéghideg patakba merült – ugrottak a rendőrök

<p>Ózd - A jéghideg vízbe vetették magukat az ózdi rendőrök, hogy kimentsék azt az idős nőt, aki beleesett a patakba. A helyi asszony először segítségért kiabált - erre figyeltek fel a járőröző rendőrök - majd elmerült a vízben…</p>

A napokban Ózd belterületén patakba esett egy helyi nő, aki a növényzetbe kapaszkodott, amíg az el nem szakadt. A Nemzetőr utcán járőröző rendőrök este félt tizenegy után női segélykiáltásokra lettek figyelmesek. A közelben lévő patakban egy idős nő kétségbeesetten kapaszkodott a növényzetbe. A meredek meder több mint két méteres, beton járólapokkal kirakott és síkos felületű, ami a mentést nehezítette. A rendőrök megkísérelték a hideg patakvízből egymás kezét fogva, láncot alkotva kihúzni az átfagyott nőt, de ő a növényzetet ijedtségében nem tudta elengedni. A helyzet akkor vált kritikussá, amikor az ideiglenes menedéket nyújtó gyökér elszakadt, és a nő elmerült. Ekkor két rendőr azonnal a vízbe vetette magát, majd az asszonyt a tűzoltók és a mentők kiérkezéséig a felszínen tartották. Minderről Dobi Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa számolt be portálunknak. A patakba csúszott nő testhőmérséklete a mentőtiszt szerint nagyon alacsony volt, a nagymértékű kihűlés miatt sokkos állapotba került, így életét csak a gyors rendőri majd orvosi segítség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!