Nagyvilág

2010.12.30. 12:51

Lefújták a nagy berlini hógolyócsatát

<p>Nem engedélyezték a berlini hatóságok, hogy megrendezzék a nagy újévi hógolyócsatát Kreuzberg és Neukölln között. A januári összecsapás után túl sokan kaptak kedvet az eseményhez.</p>

Ismét meg akarták rendezni a két berlini városrész közötti nagy hógolyócsatát Németországban. A legutóbbi, januári 10-ei eseményen mintegy 500 fiatal vett részt, és vívott hosszú összecsapást. Természetesen az internetre felkerültek a hógolyózásról készült felvételek, így nem csoda, hogy rengetegen kedvet kaptak hozzá. Talán túl sokan is, hiszen az újévi rendezvényre egyedül a világhálón 8 ezren jelezték részvételüket.

Eredetileg a Hasenheide parkban tartották volna a csatát, de a neuköllni hatóságok visszavonták az engedélyt. A magyarázat szerint biztonsági kockázatai vannak az eseménynek, illetve károk keletkezhetnek a park fáiban és bokraiban, ha ekkora tömeg megjelenik. Német sajtóhírek szerint Ruwen Warnke szervező a régi berlini reptér, a Tempelhof területére akarta áthelyezni a hógolyózást, de az illetékesek szerint hozzájuk nem érkezett megkeresés.

November végén Lipcsében is tartottak hógolyócsatát, de a játék eldurvult - írja az AFP hírügynökség. A részvevők ugyanis tűzijátékokat, köveket, palackokat is dobálni kezdtek és a rendőrségnek kellett beavatkoznia. Mire le tudták csillapítani a kedélyeket, két rendőr megsérült, egy járőrkocsit pedig megrongált az eredetileg hógolyózásra érkezett tömeg.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!