Helyi közélet

2010.07.13. 08:06

Kamerák figyelik Nyéket

<p>Nyékládháza - Biztonságosabb lett Nyékládháza. Kamerák figyelik a város be- és kivezető útjait, fontosabb csomópontjait.</p>

Térfigyelő kamerák működnek májustól Nyékládházán. A műszaki átadáson Galuska László polgármester elmondta: a közbiztonság javítása érdekében építették ki a rendszert. Egy évvel ezelőtt ugyanis megszaporodtak a városban a bűncselekmények, és ez félelemmel töltötte el főként az idősebbeket. A térfigyelésnek köszönhetően várhatóan csökken majd a bűnesetek száma, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, a kamerák megléte már önmagában is elrettentő hatású.

A lakosság biztonságáért

„Első ütemben 12 kamerát helyeztünk el a település 12 pontján, és a beruházás 12 millió forintba került. Ha beválik, és a lakosság megelégedésére, jól működik a rendszer, akkor újabb pontokon helyezünk majd el kamerákat” – jelezte a polgármester. Galuska László kiemelte: a berendezés a lakosság védelme mellett lehetővé teszi az illegális szemétlerakók elleni védekezést is, hiszen – az ebből a szempontból – kritikus helyeken is kamerák pásztázzák a területet.
Lényeges, hogy a kamerák a központi diszpécserszolgálathoz közvetítik a jeleket, ahol a nap 24 órájában felkészített munkatársak figyelik a történéseket. A diszpécserek oktatáson vettek részt, és munkájukat a személyiségi jogokat tiszteletben tartva, titoktartási kötelezettséget vállalva végzik. A rögzített anyaghoz csak a rendőrség férhet hozzá, tehát esetleges bűncselekmény észlelését követően az állampolgárok a rendőrség segítségét kérhetik.

A rendszer 7 fix és 5 mozgatható kamerából áll, ez utóbbiakat ott helyezték el, ahol nagyobb területet kell belátni, így például a kereszteződésekben, a főútnál, illetve a főtéren. Ezek a kamerák forgathatók és a látószögük is állítható.

- ME -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában