Díjazott együttműködés

Akt.:
Díjazott együttműködés
Díjazott együttműködés - © Fotó: police.hu
Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, és az ÉMÁSZ Nyrt. megújította együttműködési megállapodását, ezzel megerősítve a két szervezet szándékát, hogy együttes erővel lépjenek fel a kábel-, vezetéktolvajokkal szemben.

A főkapitányság kiképzőközpontjában 2014. május 22-én megkötött együttműködés célja, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és az áramszolgáltató a hatályos jogszabályok alapján kölcsönösen segítse egymás tevékenységét. A közös együttműködés a vagyonbiztonság, vagyonvédelem eredményességét is szolgálja. A jól működő kapcsolat eredményeként az ÉMÁSZ sérelmére elkövetett lopások, rongálások számában 2014. első negyedévében az előző év azonos időszakához képest csökkenés tapasztalható.

Hans-Günter Hogg, az ÉMÁSZ Nyrt. igazgatóságának tagja többek között kiemelte, hogy az áramszolgáltató társaságnak évente jelentős kárt okoznak a tolvajok, a rongálók, akik ily módon az üzembiztonságot, vagyis a lakosság és az ipar áramellátását is veszélyeztetik.
Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kiemelte, hogy a rendőrség és az áramszolgáltató szoros együttműködése főként ezen bűncselekmények megakadályozására koncentrál, de a szolgáltató munkatársainak vezetéstechnikai fejlesztése is az együttműködés részét képezi.

Az ünnepélyes ceremónián az ÉMÁSZ Nyrt. a Miskolci és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy-egy rendőrét elismerésben részesítette, akik a közelmúltban részt vettek az áramszolgáltató kárára elkövetett bűncselekmények felderítésében. Krajnyák Norbert r. törzszászlós és Vojtkó Szabolcs r. törzszászlós Hans-Günter Hoggtól, az ÉMÁSZ Nyrt. vezetőségének tagjától a megyei rendőr-főkapitány jelenlétében vehettek át jutalmat.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –