Helyi közélet

2012.11.28. 17:59

Megyénk Pro Vita díjjal elismert véradója

Borsod-Abaúj-Zemplén - Idén 59-en részesültek elismerésben november 27-én, a Véradók Napján a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomkutató Központjának dísztermében.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Idén 59-en részesültek elismerésben november 27-én, a Véradók Napján a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomkutató Központjának dísztermében.Az évente megrendezett eseményen azokat köszöntik, akik önzetlen segítségükkel hozzájárultak a hazai véradó-mozgalom sikeréhez, emberi életek megmentéséhez: sokszoros véradókat, véradásszervezőket, véradóbarát munkahelyeket és a véradó-mozgalom támogatóit.

A Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat felterjesztése alapján a 20 kiemelkedő véradásszámot elért véradó az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozható Pro Vita díjban részesült, melyet dr. Szócska Miklós államtitkár adott át.

Megyénkből Balabás László vasutast díjazták, mint 104-szeres véradót. Először 18 évesen adott vért, édesanyja buzdítására, aki szintén rendszeres véradó volt. Negyedévente ad vért másoknak önzetlenül. Saját „nyeresége” az alkalmankénti egészségügyi vizsgálat.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában