Magyarország

2011.04.28. 21:02

8 millió Kovács Bélától - Nyereséges volt a Jobbik

<p>Nyereséggel zárta a 2010-es évet a Jobbik a Hivatalos Értesítőben csütörtökön megjelent adatok szerint. Magánemberektől összesen majdnem 105 milliót kapott a párt - ebből Magyarországon élőktől 101 milliót. A legtöbbet közülük, 8 millió forintot, Kovács Béla adta a pártnak.</p>

A Jobbik összességében 44 millió forintos nyereséggel zárta a 2010-es évet. Magyarországon élő magánemberek közül 13-an adtak a pártnak félmillió forint feletti összeget. Köztük több pártpolitikus is van, mint például Szegedi Csanád, aki 1,4 millió forinttal, vagy Apáti István, aki hatszázezer forinttal járult hozzá a párt bevételeihez. Schön Péter, a párt gazdasági igazgatója 1,2 milliót adott.

Cégektől valamivel több mint 1,6 milliót kapott a párt. A magánszemélyektől és a jogi személyektől származó pénzadományokat is jellemzően belföldiek juttatták a pártnak.

Tagdíjakból 9 millió forint, az állami támogatásból majdnem 241 millió forint jutott a pártnak.

A Jobbik legtöbb kiadása "politikai tevékenységre" ment el. A Hivatalos Értesítőben szereplő adatok szerint ilyen címen majdnem 296 milliót költött a párt. A Jobbik működtetése 2010-ben 14,5 millió forintba került, de adtak 2,2 millió forint támogatást különböző szervezeteknek és több mint félmillió forintot költöttek eszközbeszerzésekre, illetve 625 ezer forintot egyéb kiadásokra.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!