Helyi közélet

2013.01.25. 08:52

Ilyen lesz a tapolcai strand

Miskolc - Bemutatták a miskolctapolcai strand terveit, az nem derült ki, mikorra és miből valósul meg.

Miskolc - Bemutatták a miskolctapolcai strand terveit, az nem derült ki, mikorra és miből valósul meg.Hosszas várakozás után csütörtökön a Városháza dísztermében mutatták be Miskolctapolca fejlesztési terveit. Az Észak-Magyarország többször próbálta kideríteni, mit is tartalmaznak a tervek, de úgy tűnt, titkosak. Bár Rostás László főépítész szerint - mint a fórumon, lapunk írásaira utalva elmondta -, nem titkos volt a koncepció, hanem komoly egyeztetések zajlottak a háttérben.

Dr. Kriza Ákos polgármester azzal kezdte a fórumot, hogy Miskolcon a munkahelyteremtés és a közbiztonság kérdése mellett legfontosabb a strandok ügye. "Hosszú egyeztetés után összeállt egy anyag. Ami így megszületett, az minimum 30 évre festi fel Tapolca jövőképét" - fogalmazott. Dr. Nagy Kálmán, a terület országgyűlési képviselője azonban azt hangsúlyozta lépésről-lépésre történő fejlesztésben kell gondolkodni Tapolcán. Annak kapcsán, hogy miből is valósulhat majd meg a fejlesztés, elmondta: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium forrásbiztosításában reménykednek, valamint az Országgyűlés sport és turisztikai bizottságának támogatására is számítanak, valamint pályázati pénzekben gondolkodnak.

És a tervek

A fórumon elsősorban a strand fejlesztéséről esett szó, de azt is megtudhattuk, az őspark területét, a Fenyő utca meghosszabbításaként megnövelné a város. A strand az Aradi sétány északi oldalán kapna helyet. A régi strand területén csupán egy medence és szaunaház valósulna meg, a volt gyermekstrandi részen pedig élményfürdő és gyermekparadicsom. Megmaradna a mostani - emblematikus - kupolás régi bejárat, de egy modernebb, félköríves főépülete lenne az új strandnak. A medencékben helyet kapna dögönyöző, zsibongó, ugrómedence, mindezt körbevenné egy vadvízfolyású kalandpark. A medencék mellett szikladomb lenne, versenycsúszdák, dombcsúszdák, hullámmedence színesítené a szolgáltatást. Valamint éttermek is helyet kapnának a beruházásban. A fejlesztés fűtési rendszerének alapját pedig - mondták a szakemberek - a vízenergia adja majd. Kiemelték azt is, a strand - ezen fűtési rendszernek köszönhetően - nemcsak rövid szezonban, hanem márciustól októberig működhetne.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában