Friss hírek

2009.09.22. 08:22

Szülés óránként háromszáz kilométeres sebességgel

<p>Egészséges kislány született a Párizs és Brüsszel között közlekedõ gyorsvonaton hétfõn. A Thalys történetében ez az elsõ eset, hogy valaki a szerelvényen hozta világra gyermekét.</p>

A vasúti cég közleménye szerint a kislány nem sokkal délután fél egy után jött a világra. A szülésnél két orvos és két nõvér segédkezett. Õk is a vonaton utaztak. A csöppség nem sokkal Brüsszel elõtt született meg, 300 kilométer per órás sebességnél.

A mamát és lányát egy mentõ várta a belga fõvárosban, majd kórházba szállították. Mindketten jól vannak. Az asszony két gyerekével a németországi Kölnbõl indult útnak. Az asszony kilétét nem hozták nyilvánosságra. Az orvosok szerint a szülés teljesen simán, komplikációk nélkül folyt le. A Thalys vezérigazgatója az újszülöttnek egy élete végéig érvényes vonatbérletet ajánlott föl. Így a kislány ezután ingyen utazhat a Thalys járatain Európában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!