Nagyvilág

2010.10.22. 17:05

Újabb vádak a botozásra ítélt amerikai ellen Szingapúrban

<p>A szingapúri hatóságok pénteken pénzmosás vádjával emeltek vádat egy amerikai üzletember ellen, akire három botütés vár egy korábbi kihágás, vízumtúllépés miatt - közölte a szingapúri rendőrség.</p>

A 37 éves férfit szeptember elsején tartóztatták le egy szingapúri repülőtéren, amikor megpróbálta elhagyni az országot.

A Bahamákon élő amerikai üzletember a szingapúri ügyészek vádja szerint több mint 17 ezer ausztrál dollárt csalt ki egy ausztrál üzletembertől. A szingapúri rendőrséget az Interpol értesítette a Kamari Kenyada Charlton ellen felhozott vádakról. A férfi ellen a rendőrség közlése szerint pénzmosás miatt emeltek vádat.

Az ügyről részleteket egyelőre nem lehet tudni. A 37 éves férfi tíz évig tartó börtönbüntetést és pénzbüntetést kaphat, ha bűnösnek találják.

A férfit szeptember elsején vízumtúllépés miatt tartóztatták le a Changi repülőtéren, ami miatt három botütés vár ár. A kilencven napos turistavízummal az országban lévő férfi 169 nappal lépte túl az engedélyt. A szingapúri törvények értelmében legalább három botütést kell adni azoknak, akik kilencven nappal túllépik vízumukat. Az ütéseken kívül még legfeljebb féléves börtönbüntetésre is számíthatnak.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!